Atsistatydino „Jonavos grūdų“ valdybos nepriklausomas narys

Iš grūdų apdorojimo ir saugojimo paslaugas teikiančios įmonės „Jonavos grūdai“ traukiasi nepriklausomas jos valdybos narys Audrius Zalatoris.

malsena, grūdai, avižos, fabrikas, darbas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
malsena, grūdai, avižos, fabrikas, darbas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-11 12:50, atnaujinta 2018-10-11 12:52

Pranešimą apie jo atsistatydinimą Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) gavo spalio 10 dieną.

Akcinių bendrovių įstatyme numatyta, kad bendrovės valdybos narys gali atsistatydinti iš pareigų kadencijai nesibaigus, apie tai ne vėliau kaip prieš 14 dienų raštu įspėjęs bendrovę.

Šis teisinis pagrindas ir buvo nurodytas ministerijos gautame pranešime.

Iki šiol „Jonavos grūdai“ turėjo 5 valdybos narius iš 6, numatytų įmonės įstatuose.

Kaip nurodo ŽŪM, netrukus turėtų būti pasirašytas įsakymas dėl valdybos nario atrankos komisijos sudarymo. Komisija ir turėtų išrinkti naują valdybos narį.

Pagal minėtą Vyriausybės nutarimą, komisiją sudaro ne tik įmonę patikėjimo teise valdančios ministerijos (šiuo atveju ŽŪM) atstovai, bet ir Ūkio, Finansų ministerijų, Vyriausybės kanceliarijos atstovai.

Išrinkus naują valdybos narį ir tuo pačiu metu atsistatydinus A.Zalatoriui, bus vėl skelbiama nauja nepriklausomo „Jonavos grūdai“ valdybos nario atranka.

LRT šią savaitę paskelbė tyrimą apie tai, kad „Jonavos grūdai“, įmonė, esanti nacionaliniam saugumui svarbių valstybės valdomų įmonių sąraše, yra galimai užvaldoma „Agrokoncerno“.

Nurodyta, kad ŽŪM įmonėje turi du valdybos narius: vienas atstovauja „Agrokoncerno grūdams“, o kitas – nepriklausomas valdybos narys A.Zalatoris priklauso Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.