G. Surplys nesutinka, kad į „Jonavos grūdų“ valdybą deleguoti ŽŪM nariai yra susiję su LVŽS

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys sako nesutinkantis, kad į grūdų apdorojimo ir saugojimo paslaugas teikiančios įmonės „Jonavos grūdai“ valdybą deleguoti du Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) nariai yra susiję su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) ar „Agrokoncernu“.

Giedrius Surplys nesutinka, kad į grūdų apdorojimo ir saugojimo paslaugas teikiančios įmonės „Jonavos grūdai“ valdybą deleguoti du Žemės ūkio ministerijos  nariai yra susiję su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ar „Agrokoncernu“.<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Surplys nesutinka, kad į grūdų apdorojimo ir saugojimo paslaugas teikiančios įmonės „Jonavos grūdai“ valdybą deleguoti du Žemės ūkio ministerijos  nariai yra susiję su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ar „Agrokoncernu“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2018, 2:54 PM

„Dėl valdybos negaliu sutikti, kad du asmenys, kuriuos deleguoja ŽŪM, kadangi ji valdo 70 proc. akcijų, yra susiję su partija ar „Agrokoncernu“. Tai tiesiog ministerijos darbuotojai, ne politinio pasitikėjimo, kurie yra ten deleguoti“, – ketvirtadienį Vyriausybės valandoje sakė G. Surplys.

Jis taip pat priminė, kad vienas iš ŽŪM deleguotų valdybos narių – Audrius Zalatoris – trečiadienį ministerijai įteikė pranešimą apie atsistatydinimą.

„Valdybos narys, dėl kurių buvo kilę diskusijų, atsistatydino pats. Bus vykdoma atranka, ji vyks skaidriai, yra viešai skelbiama, visi norintys gali kandidatuoti, ir tada komisija, sudaryta iš Žemės ūkio, Finansų, Ūkio ministerijų ir Vyriausybės kanceliarijos, atrenka tuos nepriklausomus kandidatus į valdybą. Šioje vietoje mes susitvarkysime“, – kalbėjo ministras.

Pasak jo, „Jonavos grūdai“ yra „didelėje kontrolėje, kaip ir kitos ministerijos valdomos įmonės“.

Tuo metu privatizavimas, G. Surplio teigimu, „yra Seimo reikalas“.

LRT šią savaitę paskelbė tyrimą apie tai, kad „Jonavos grūdai“, įmonė, esanti nacionaliniam saugumui svarbių valstybės valdomų įmonių sąraše, yra galimai užvaldoma „Agrokoncerno“. Nurodyta, kad ŽŪM įmonėje turi du valdybos narius: vienas atstovauja „Agrokoncerno grūdams“, o kitas – nepriklausomas valdybos narys A. Zalatoris priklauso LVŽS. Tiesa, pastarasis yra pranešęs apie savo atsistatydinimą.

LRT duomenimis, „Agrokoncerno“ aplinka galbūt siekia privatizuoti „Jonavos grūdus“. G. Surplys taip pat yra sakęs, kad planuojant atsisakyti įmonės specialiųjų funkcijų galima svarstyti privatizavimą. Tačiau LVŽS frakcijos lyderis Ramūnas Karbauskis tokius ministro pasisakymus išvadino „nusišnekėjimu“.

Kornelija Mykolaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų