Ilgametį „Pienas LT“ valdybos pirmininką pakeitė naujas vadovas

Naujuoju žemės ūkio kooperatyvo „Pienas LT“ valdybos pirmininku išrinktas jos narys Tomas Raudonius, kuris pakeitė Naglį Narauską, kooperatyvo valdybai vadovavusį nuo pat jo susikūrimo 2008 metais.

 T.Raudonius.<br> pienas.lt nuotr.
 T.Raudonius.<br> pienas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2018, 4:49 PM, atnaujinta Oct 26, 2018, 4:53 PM

Visuotinis narių susirinkimas T.Raudonių išrinko dvejiems metams.

Iki šiol „Pienas LT“ valdybai vadovavęs N.Narauskas apie savo pasitraukimą pranešė šią vasarą, teigdamas, kad jo apsisprendimą lėmė įvertinimas, kad kooperatyvas įžengė į naują veiklos etapą.

Gegužę „Pienas LT“ generalinio direktoriaus pareigas pradėjo eiti buvęs „Zujų paukštyno“ Mantas Rudaitis, kuris pakeitė iš pareigų pasitraukusį Gediminą Railą.

Šių metų pradžioje iš „Pienas LT“ narių, atitinkamai ir iš pieno tiekėjų gretų, pasitraukė „Lytagros“ bei Okainių žemės ūkio bendrovės, kurios galėjo tiekti net apie ketvirtadalį gamyklai reikalingo pieno. Pasitraukusių bendrovių vadovai tuo metu aiškino, kad sprendimą nulėmė per mažos žaliavos supirkimo kainos. Paskui didžiuosius pieno tiekėjus iš kooperatyvo pasitraukė ir mažesnių tiekėjų.

„Pienas LT“ pranešime teigiama, kad kooperatyvas nekantriai laukia Europos kovos su sukčiavimu tarnybos (OLAF), vis dar vykdančios patikrą, viešų išvadų.

OLAF tiria, ar „Pienas LT“ teisėtai panaudojo beveik 19 mln. eurų Europos Sąjungos paramos pieno perdirbimo gamyklai statyti.

T. Raudonius yra Lietuvos galvijų veisėjų asociacijos ir Lietuvos pieno gamintojų asociacijos tarybos narys, UAB „Gyvulių produktyvumo kontrolė“ valdybos narys, šiuo metu vadovauja UAB „Raudoniai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.