Melioracijos griovius bus galima tvarkyti paprasčiau

Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijoms pasiekus tarpinį susitarimą dėl aplinkos ministro įsakymo, reglamentuojančio paviršinių vandens telkinių tvarkymo reikalavimus, sumažėjo aplinkosauginių reikalavimų.

Dabar savivaldybėms bus paprasčiau atlikti melioracijos statiniams priklausančių sureguliuotų upių, upelių ar jų ruožų tvarkymo darbus.<br>LR nuotr.
Dabar savivaldybėms bus paprasčiau atlikti melioracijos statiniams priklausančių sureguliuotų upių, upelių ar jų ruožų tvarkymo darbus.<br>LR nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2018, 4:02 PM, atnaujinta Dec 6, 2018, 4:06 PM

Dabar savivaldybėms bus paprasčiau atlikti melioracijos statiniams priklausančių sureguliuotų upių, upelių ar jų ruožų tvarkymo darbus.

Jeigu sureguliuotų upių ar upelių tvarkymo darbai, nurodyti Paviršinių vandens telkinių tvarkymo reikalavimų apraše, bus atliekami iki 1,2 km pakrantės ruože, jų nebereikės derinti su Aplinkos apsaugos departamentu prie Aplinkos ministerijos (toliau – AAD).

Jeigu bus tvarkomas 1,2-2,5 km dydžio ruožas, apie tai reikės informuoti AAD ar kitą atsakingą instituciją nustatyta tvarka.

Planuojant atlikti melioracijos reikmėms sureguliuotų upelių tvarkymo darbus 2,5 km ruože (šis ruožas gali būti sudarytas ir iš atskirų ruožų), į melioracijos statinių projektą būtinai turės būti įtraukta ir aplinkosauginė dalis.

Atkreiptinas dėmesys į tai, kad Žemės ūkio ministerija, siekdama dar labiau supaprastinti sureguliuotų upelių tvarkymo darbus, toliau tęs diskusijas su Aplinkos ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.