Pakeistos pasėlių ir augalų draudimo įmokų kompensavimo taisyklės

Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) praneša, kad lapkričio viduryje buvo pakoreguotos Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos (KPP) priemonės „Rizikos valdymas“ veiklos srities „Pasėlių ir augalų draudimo įmokos“, susijusios su pasėlių ir augalų draudimo įmokų kompensavimu, įgyvendinimo taisyklės.

Lapkritį pakeitus taisykles, buvo patvirtintas didesnis maksimalus draudimo įmokos kompensavimo procentinis dydis – anksčiau buvo kompensuojama 65 proc., nuo šiol bus kompensuojama iki 70 proc. draudimo įmokos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lapkritį pakeitus taisykles, buvo patvirtintas didesnis maksimalus draudimo įmokos kompensavimo procentinis dydis – anksčiau buvo kompensuojama 65 proc., nuo šiol bus kompensuojama iki 70 proc. draudimo įmokos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2018, 1:16 PM, atnaujinta Dec 6, 2018, 1:17 PM

Lapkritį pakeitus taisykles, buvo patvirtintas didesnis maksimalus draudimo įmokos kompensavimo procentinis dydis – anksčiau buvo kompensuojama 65 proc., nuo šiol bus kompensuojama iki 70 proc. draudimo įmokos. Tiesa, kompensuojama draudimo įmokos suma negali viršyti apskaičiuotos didžiausios kompensuotinos draudimo įmokos sumos.

Šiais metais paraiškas pagal minėtą veiklos sritį buvo galima teikti du kartus: pirmą kartą paraiškas buvo galima teikti nuo kovo 3 d. iki birželio 29 d., antrasis paraiškų rinkimo etapas dar nesibaigė – paraiškos priimamos nuo rugsėjo 3 d. iki gruodžio 31 d. Lapkričio viduryje pakeistos taisyklės taikomos 2019 m. bei vėlesnių metų derliaus draudimo sutartims.

Pareiškėjas sudaromoje draudimo sutartyje turi numatyti sąlygą padengti nuostolius, kai dėl iššalimo ir (arba) sausros sunaikinama daugiau kaip 20 proc. ūkininko vidutinės metinės praėjusių trejų metų produkcijos. Anksčiau nuostoliai turėjo sudaryti daugiau kaip 30 proc. ūkininko vidutinės metinės praėjusių trejų metų produkcijos.

Apdraustos produkcijos rūšies vidutinė metinė trejų metų produkcija apskaičiuojama pagal tos savivaldybės, kurioje yra registruotas žemės ūkio veiklos subjekto ūkis, Lietuvos statistikos departamento oficialiai skelbiamą vidutinį metinį praėjusių trejų metų produkcijos rūšies derlingumą tonomis iš hektaro.

Parama pagal KPP priemonės „Rizikos valdymas“ veiklos sritį „Pasėlių ir augalų draudimo įmokos“, susijusią su pasėlių ir augalų draudimo įmokų kompensavimu, mokama neatsižvelgiant į tai, ar draudžiamasis įvykis įvyko, ar ne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.