Dar galima teikti paraiškas dėl paramos žemės ūkio valdų investicijoms

Pirmadienis yra paskutinė diena, kai ūkininkai ir žemės ūkio veiklą vykdantys juridiniai asmenys gali pateikti paraiškas paramai investicijoms į žemės ūkio valdas gauti.

eurai, pinigai, biudžetas, milijonas, alga, atlyginimas, pensija<br>M.Patašiaus nuotr.
eurai, pinigai, biudžetas, milijonas, alga, atlyginimas, pensija<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2018, 12:40 PM, atnaujinta Dec 31, 2018, 12:42 PM

Parama teikiama pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonės „Investicijos į materialųjį turtą“ veiklos sritį „Parama investicijoms į žemės ūkio valdas“. Investicijoms įgyvendinti skiriama 30 mln. eurų paramos lėšų.

Pareiškėjai, dalyvausiantys veikloje „Parama investicijoms į žemės ūkio valdas“, galės įgyvendinti ne tik naujų gamybinių statinių statybos arba esamų rekonstravimo ar kapitalinio remonto projektus, bet investuoti ir į valdos infrastruktūros sutvarkymą bei įsigyti įrangos, būtinos veiklai specializuotame žemės ūkio sektoriuje vykdyti, anksčiau pranešė Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

Pareiškėjai, kurie pateiktame projekte numato pradėti vykdyti gyvulininkystės veiklą (keičiama ūkio specializacija) arba plėsti vykdomą gyvulininkystės veiklą (pateiktame projekte numatyta padidinti ūkyje laikomų ūkinių gyvūnų skaičių), paramos lėšomis galės statyti mėšlides arba srutų kauptuvus.

Paramos lėšomis numatyta finansuoti naujos žemės ūkio technikos, išskyrus traktorius ir kombainus, ir įrangos įsigijimą. Tinkamų finansuoti išlaidų kategorijai priskirtos daugiamečių augalų įsigijimo ir tų augalų sodinimo išlaidos.

Siekiant supaprastinti paramos teikimą, veiklos srityje numatyta taikyti supaprastinto išlaidų apmokėjimo mechanizmą. Tuo tikslu nustatyti kai kurių naujų gamybinių pastatų ir inžinerinių statinių statybos fiksuotieji įkainiai, kurių pagrindu bus apskaičiuojama tinkamų finansuoti išlaidų vertė ir paramos suma.

Fiksuotieji įkainiai (be PVM) taikomi naujoms pieno ūkio fermoms – fermos ploto vieno kvadratinio metro statybos fiksuotasis įkainis yra 192,75 euro už vieną kvadratinį metrą, naujiems plokščiadugniams grūdų saugojimo bokštams – bokšto talpos tūrio vieno kubinio metro statybos fiksuotasis įkainis yra 83,31 euro už kubinį metrą.

Gyvulininkystės, sodininkystės, daržininkystės ir uogininkystės sektoriuose parama teikiama finansuojant 50 proc. tinkamų finansuoti išlaidų vertės, augalininkystės – 40 proc. Paramos intensyvumas gyvulininkystės, sodininkystės, daržininkystės ir uogininkystės sektoriuose padidinamas 20 proc. punktų pripažintiems žemės ūkio kooperatyvams, įgyvendinantiems kolektyvines investicijas.

Pareiškėjo ūkis priskiriamas prie specializuoto ūkio, kai pareiškėjo praėjusiais ataskaitiniais arba ataskaitiniais metais gautos pajamos iš kurio nors konkretaus specializuoto žemės ūkio sektoriaus veiklos sudaro ne mažiau kaip 45 proc. pareiškėjo žemės ūkio veiklos pajamų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.