Lenkijos ir Lietuvos žemės ūkio ministrai susitiks dėl kiaulienos importo

Artimiausiu metu Lenkijos ir Lietuvos žemės ūkio ministrai turėtų susitikti aptarti situacijos dėl pernai gruodį įvestų lietuviškos kiaulienos ir kiaulių importo draudimų.

Gruodžio viduryje Lenkijos žemės ūkio ir kaimo reikalų ministras pasirašė įsaką, kuriuo bus ribojamas kiaulienos importas iš tų sričių, kurios laikomos raudonąja afrikinio kiaulių mero (AKM) zona, tarp jų ir Lietuvos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gruodžio viduryje Lenkijos žemės ūkio ir kaimo reikalų ministras pasirašė įsaką, kuriuo bus ribojamas kiaulienos importas iš tų sričių, kurios laikomos raudonąja afrikinio kiaulių mero (AKM) zona, tarp jų ir Lietuvos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2019, 10:47 AM, atnaujinta Jan 15, 2019, 10:49 AM

„Sutarėme, kad problemą būtina spręsti iš esmės, inicijuojamos abiejų pusių konsultacijos bei derybinis procesas. Artimiausiu metu turėtų įvykti abiejų šalių žemės ūkio ministrų susitikimas, prireikus prisijungs ir tiesiogiai už sektorių atsakingų tarnybų vadovai“, – pranešime cituojamas premjeras Saulius Skvernelis, kuris pirmadienį telefonu aptarė situaciją su Lenkijos premjeru Mateuszu Morawieckiu.

Pirmadienį dvišalės prekybos gyvomis kiaulėmis reikalavimus bei sąlygas aptarė ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Darius Remeika, kuris susitiko su Lenkijos atsakingos institucijos vadovu, vyriausiuoju veterinarijos pareigūnu Pawelu Niemczuku.

Abiejų šalių žemės ūkio ministrų susitikimas turėtų įvykti šią savaitę Berlyne.

Galutinį sprendimą dėl prekybos atnaujinimo turėtų priimti Lenkijos žemės ūkio ministras.

ELTA primena, kad gruodžio viduryje Lenkijos žemės ūkio ir kaimo reikalų ministras pasirašė įsaką, kuriuo bus ribojamas kiaulienos importas iš tų sričių, kurios laikomos raudonąja afrikinio kiaulių mero (AKM) zona, tarp jų ir Lietuvos.

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys yra sakęs, kad, nepavykus su Lenkija dėl importo atnaujinimo susitarti diplomatiškai, Lietuva ketina imtis atsakomųjų veiksmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.