NMA nenori trukdyti ūkininkams: patikras mažins trečdaliu

Šiais metais Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA), siekdama kuo mažiau trukdyti įsipareigojimų besilaikančius ūkininkus, suplanavo 30 proc. mažiau kompleksinės paramos patikrų.

Ūkininkai, siekiantys tiesioginių išmokų ir paramos pagal su plotu susijusias Kaimo plėtros programos priemones, privalo laikytis kompleksinės paramos reikalavimų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ūkininkai, siekiantys tiesioginių išmokų ir paramos pagal su plotu susijusias Kaimo plėtros programos priemones, privalo laikytis kompleksinės paramos reikalavimų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2019, 12:45 PM, atnaujinta Mar 6, 2019, 12:48 PM

Ūkininkai, siekiantys tiesioginių išmokų ir paramos pagal su plotu susijusias Kaimo plėtros programos priemones, privalo laikytis kompleksinės paramos reikalavimų. Kasmet patikroms atrenkama bent 1 proc. ūkių. NMA ir Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) tikrina ūkinių gyvūnų tinkamumo paramai, laikymui ir jų gerovei keliamų reikalavimų, taip pat geros agrarinės aplinkosaugos būklės reikalavimų laikymąsi.

NMA, optimizavusi patikrų atrankos mechanizmą, šiais metais planuoja 30 proc. sumažinti minėtųjų patikrų. Iš viso šiais metais numatoma atlikti apie 1,5 tūkst. patikrų. Pernai jų buvo atlikta 2,2 tūkst., o 2017 m. – net 3,6 tūkst., per dvejus metus patikrų skaičius sumažintas net 60 proc.

NMA duomenimis, neatitikimų kompleksinės paramos reikalavimams mažėja. 2016 m. buvo nustatyta, kad kompleksinės paramos reikalavimų nesilaikė 3189 paraiškas pateikę pareiškėjai, 2017 m. – 2125 (35 proc. mažiau), o praėjusiais metais – 1563 (25 proc. mažiau).

Kovo mėnesį NMA specialistai vyks į ūkius patikrinti, kaip pareiškėjai laikosi vieno iš kompleksinės paramos reikalavimų – draudimo mėšlą ir srutas skleisti nuo lapkričio 15 dienos iki balandžio 1 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.