ŽŪM perdirbėjams skirta parama siūlo naudotis ir ūkininkams

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) norėtų, kad 23 mln. eurų ES parama, skirta žemės ūkio produkcijos perdirbėjams, galėtų naudotis ir šia veikla norintys užsiimti ūkininkai. Gamintojai tai vadina politiniu bandymu įsiteikti nemažai rinkėjų grupei ir įspėja ministrą nekurti konflikto tarp žemės ūkio sektorių, rašo „Verslo žinios“.

Ministerija siūlo numatyti galimybę paramos paraiškas teikti ir tiems, kurie užsiima žemės ūkio veikla ir neturi produktų perdirbimo patirties.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ministerija siūlo numatyti galimybę paramos paraiškas teikti ir tiems, kurie užsiima žemės ūkio veikla ir neturi produktų perdirbimo patirties.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2019, 9:10 AM

Ministerija siūlo numatyti galimybę paramos paraiškas teikti ne tik užsiimantiems žemės ūkio produktų perdirbimo veikla, bet ir tiems, kurie užsiima žemės ūkio veikla ir neturi produktų perdirbimo patirties, o tik planuoja užsiimti tokia veikla.

Gamybininkai pabrėžia – ES priemonė perdirbėjams yra vienintelė, kuria gali pasinaudoti stambios maisto pramonės įmonės, norinčios modernizuoti gamybą, tačiau ŽŪM bando įtraukti į paramos schemą ūkininkus, nors šie turi savo ES kaimo plėtros krepšelį, kurį jau išnaudojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.