Paramos išmokėjimas ūkininkams priklausys nuo įsipareigojimų laikymosi

Paraiškas pateikusiems ūkininkams parama gali būti mokama tik įsitikinus, kad pareiškėjai laikosi prisiimtų įsipareigojimų, kuriuos nustato Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas, pabrėžia Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA).

Paraiškas pateikusiems ūkininkams parama gali būti mokama tik įsitikinus, kad pareiškėjai laikosi prisiimtų įsipareigojimų, kuriuos nustato Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas, pabrėžia Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA).<br>123rf nuotr.
Paraiškas pateikusiems ūkininkams parama gali būti mokama tik įsitikinus, kad pareiškėjai laikosi prisiimtų įsipareigojimų, kuriuos nustato Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas, pabrėžia Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA).<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-14 10:46, atnaujinta 2019-03-14 10:49

Jei ūkininkas žalinimo reikalavimui tenkinti įsipareigojo pasėti posėlį, posėlį įterpti privalu iki gegužės 1 d. NMA, tik patikrinusi šio reikalavimo laikymąsi, gali pradėti ūkininkams mokėti žalinimo išmokas.

Kaip skelbia NMA, ūkininkai, deklaruojantys daugiau kaip 15 ha ariamosios žemės, ne mažiau kaip 5 proc. jos dalies privalo deklaruoti kaip ekologiniu atžvilgiu svarbią vietovę (EASV). 1 kv. m posėlio arba žolinio įsėlio atitinka 0,3 kv. m EASV ploto. Jei pareiškėjas deklaravo posėlį kaip EASV plotą, jis turi laikytis posėlio sėjimui bei jo išlaikymui keliamų reikalavimų.

NMA, siekdama įsitikinti, kad pareiškėjai laikosi prisiimtų įsipareigojimų, privalo patikrinti ne mažiau kaip 1 proc. ūkių.

Svarbu pažymėti, kad posėlis sėjamas birželio 30 d. – rugpjūčio 15 d. Posėlis, kurį sudaro bent dviejų augalų rūšių sėklų augalų mišinys (kviečių, kukurūzų, miežių, garstyčių, rapsų, ankštinių, žolinių augalų ir kitų augalų), turi būti sudygęs ir matomas lauke po pagrindinės rūšies augalų derliaus nuėmimo nuo einamųjų metų rugsėjo 1 d. iki spalio 15 d.

Posėlis gali būti išlaikomas trumpiau negu iki spalio 15 d., jei jis nepertraukiamai išlaikomas bent 8 savaites. Pareiškėjas, pasėjęs posėlį, ne vėliau kaip per 7 kalendorines dienas turi informuoti NMA apie sėją, nurodydamas tikslią sėjos datą, nuo kurios bus skaičiuojamas posėlio išlaikymo dirvoje terminas.

NMA, siekdama įsitikinti, kad praėjusiais metais pareiškėjai laikosi minėto įsipareigojimo, šiais metais iki gegužės 1 d. vykdys patikras ūkiuose. Kompensacinės išmokos už žalinimo reikalavimų laikymąsi bus mokamos tik pasibaigus nustatytam įsipareigojimų vykdymo terminui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?