Veidrodinė ministerija Kaune atsidarys kitą savaitę, ten dirbs 20 žmonių

Veidrodinė Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) Kaune duris atvers balandžio 2 d., o joje kol kas turėtų dirbti 20 darbuotojų, Eltai sakė žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.

Pasak ministro, veidrodinė ministerija Kaune turės visas funkcijas, kurias turi ministerija Vilniuje.<br>T.Bauro nuotr.
Pasak ministro, veidrodinė ministerija Kaune turės visas funkcijas, kurias turi ministerija Vilniuje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2019, 2:34 PM, atnaujinta Mar 27, 2019, 2:37 PM

„Balandžio 2 d. darome (ministerijos Kaune. – ELTA) atidarymą. Jau turėtų nuolatos dirbti 20 žmonių, apie 10 proc. dabartinės ministerijos darbuotojų, bet padalinys plėsis. Nuolat ieškome žmonių, tuščius etatus, kuriuos turime, jau dabar bandome užpildyti tose patalpose Kaune. Tikiu, kad iki to laiko, kai kelsime visą ministeriją į Kauną, 2020 m. pradžioje, jau turėsime Nojaus arką, kurioje bus rezervinė specialistų komanda, užtikrinanti nepertraukiamą ministerijos veiklą“, – Eltai teigė G. Surplys.

Pasak ministro, veidrodinė ministerija Kaune turės visas funkcijas, kurias turi ministerija Vilniuje.

„Ten dirbs tiesiog tų skyrių, kuriuos turime ministerijoje, žmonės, kurių darbo vieta yra Kaune – dėl to ir vadinasi veidrodinė. Ten turėsime strateginio planavimo žmones, žmones, kurie dirba su ES tiesioginėmis išmokomis. Dabar paskelbtas viešųjų ryšių specialisto konkursas, kuriam rytoj baigiasi terminas paduoti dokumentus“, – sakė G. Surplys.

Jis taip pat patvirtino, kad veidrodinėje ministerijoje dirbs ir visiškai naujų žmonių.

„Visų konkursų, kuriuos skelbėme nuo gruodžio mėnesio, darbo vieta buvo nurodyta Kaune. Taip pat turime ir tų žmonių, kuriuos persivedame tarnybinio būtinumo pagrindu – jeigu jie yra valstybės tarnautojai kažkur kitur, bet nori dirbti ministerijoje, jie gali tiesiog pereiti į mūsų ministeriją, jei jų kompetencijos mus tenkina“, – sakė G. Surplys.

Pasak jo, nemaža dalis darbuotojų Kaune bus dabar dirbantys ministerijoje Vilniuje, tačiau esantys kauniečiai.

ELTA primena, kad tikslas išnagrinėti ŽŪM perkėlimo į Kauną galimybes buvo numatytas Vyriausybės programoje. Ją norėta perkelti kartu su pavaldžiomis organizacijomis, tačiau, joms pasipriešinus, šios minties laikinai atsisakyta.

ŽŪM teigia, kad ministerijos perkėlimas sudarys galimybes peržiūrėti nusistovėjusias valdymo tvarkas ir procedūras, o procesų efektyvinimas turėtų sutaupyti apie 500 tūkst. eurų valstybės lėšų per metus.

ŽŪM skaičiavimais, ministerijos perkėlimas į Kauną atsieis per 1 mln. eurų, o atsipirkti turėtų per 5-6 metus. Planuojama, kad visa ministerija į Kauną bus perkelta kitąmet. Tiesa, perkėlimą kritikuoja kai kurie ekonomistai, ūkininkai ir ŽŪM pavaldžių įmonių darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.