Veiklą Šalčininkuose įpareigota nutraukti „Idavang“ ją perleido „Merkio agrofirmai“

Teismui pareiškus, kad Danijos kapitalo kiaulių augintoja „Idavang“ turi nutraukti veiklą Šalčininkų rajone, nes neturi tam leidimo, ši dar iki teismo sprendimo ją perdavė įmonei „Merkio agrofirma“, kurios leidimu anksčiau naudojosi.

„Idavang“ kiaules augino naudodamasi „Merkio agrofirmai“ 2011 metais išduotu TIPK leidimu – iš šios įmonės „Idavang“ nuomojosi pastatus, žemės sklypą, kiaulides, srutų tvenkinius ir rezervuarus.<br>123rf asociatyvi nuotr.
„Idavang“ kiaules augino naudodamasi „Merkio agrofirmai“ 2011 metais išduotu TIPK leidimu – iš šios įmonės „Idavang“ nuomojosi pastatus, žemės sklypą, kiaulides, srutų tvenkinius ir rezervuarus.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2019, 2:44 PM, atnaujinta Apr 4, 2019, 10:23 AM

Vilniaus apygardos administracinis teismas praėjusią savaitę paliko galioti Aplinkos apsaugos departamento sprendimą, kuriuo įmonei nurodyta nutraukti veiklą, o „Idavang“ skundą atmetė.

Kaip BNS nurodė „Idavang“, ji „dar iki šio teismo sprendimo perdavė veiklą juridiniam asmeniui, kuriam išduotas Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės (TIPK) leidimas“.

„Idavang“ kiaules augino naudodamasi „Merkio agrofirmai“ 2011 metais išduotu TIPK leidimu – iš šios įmonės „Idavang“ nuomojosi pastatus, žemės sklypą, kiaulides, srutų tvenkinius ir rezervuarus.

Anot teismo, „Idavang“, norėdama auginti kiaules, pati privalo gauti TIPK leidimą.

„Merkio agrofirmos“ vadovo Rimanto Lapinsko teigimu, įmonė su „Idavang“ pasirašė paslaugų sutartį iki liepos pradžios, tačiau neatmetama galimybė ją vėliau pratęsti.

„Pasirašėme sutartį, kad atliekame paslaugą gyvulių auginimui. Jie duoda gyvulius, pašarus, o mūsų darbuotojai atlieka auginimo paslaugas. Jie („Idavang“ – BNS) tai daro ne vienoje įmonėje, keliose, ir Lietuvoje, o Lenkijoje gal 20 turi tokios paslaugos teikėjų. (...) O mums pagal sutartį sumokamas užmokestis už atliekamą paslaugą“, – BNS sakė R. Lapinskas.

„Mes veiklą vykdome savo TIPK leidimo rėmuose, kaip „Merkio agrofirma“. Dabar perėmėm iki liepos 1 dienos, matysim, kaip mums seksis tą paslaugą atlikti, jei normaliai, gal pratęsim“, – pridūrė jis.

Anot jo, šiuo metu siekiama pakoreguoti leidimą, kad būtų galimybė ir kitai įmonei su juo auginti gyvulius.

„Yra tokia numatyta procedūra, kurią atliekame, įstatymu ji leidžiama, integruotos taršos leidimu galima kažkokią veiklą atlikti ir kitai įmonei“, – sakė R. Lapinskas.

Aplinkos apsaugos departamentas BNS patvirtino gavęs „Idavang“ pranešimą, jog kiaulių auginimo veikla nuo kovo 4 dienos perduota „Merkio agrofirmai“, tačiau kol kas nepatvirtinta, kad „Idavang“ įvykdė departamento nurodymus.

„Vilniaus valdybos Šalčininkų aplinkos apsaugos inspekcijai ir Vilniaus aplinkos kokybės skyriui buvo pavesta patikrinti, ar privalomas nurodymas yra įvykdytas. Šiuo metu sprendimas dar nėra priimtas“, – BNS informavo departamentas.

Lietuvoje „Idavang“ valdo 13 kiaulių auginimo kompleksų Panevėžio, Ignalinos, Kelmės, Pasvalio, Pakruojo, Akmenės, Radviliškio, Joniškio, Kalvarijos ir Šakių rajonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.