Miško darbų rangovai apie problemas tyli: bijo keršto

Miško darbų rangovų asociacijos (MDRA) visuotiniame narių susirinkime patvirtintos metų veiklos ir finansinė ataskaitos bei atkreiptas dėmesys į miškų sektoriuje įsisenėjusias problemas.

Kaip skelbia MDRA, visuotinio susitikimo metu aptartos pagrindinės problemos: medienos apskaita, biržių skirstymas tarp rangovų, darbų organizavimas girininkijose ir, jų nuomone, galimi medienos grobstymo atvejai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kaip skelbia MDRA, visuotinio susitikimo metu aptartos pagrindinės problemos: medienos apskaita, biržių skirstymas tarp rangovų, darbų organizavimas girininkijose ir, jų nuomone, galimi medienos grobstymo atvejai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2019, 4:43 PM, atnaujinta Apr 10, 2019, 4:45 PM

Kaip skelbia MDRA, visuotinio susitikimo metu aptartos pagrindinės problemos: medienos apskaita, biržių skirstymas tarp rangovų, darbų organizavimas girininkijose ir, jų nuomone, galimi medienos grobstymo atvejai. Tačiau, kaip teigė rangovai, jie šių problemų nedrįsta išsakyti Valstybinių miškų urėdijos (VMU) vadovybei, nes bijo keršto.

MDRA taip pat paminėjo, kad darbuotojai masiškai pasitraukia į lengvesnius darbus arba į užsienį dėl VMU reguliuojamų įkainių dydžio. O VMU pelnas, pasak jų, pasiektas regionų tuštėjimo sąskaita.

Tuo metu MDRA veikla pernai buvo nukreipta į žinomumo didinimą, nes su miškais tiesiogiai nesusiję žmonės, MDRA nuomone, nežino, kad didesnę dalį darbų valstybiniuose miškuose vykdo ne urėdijos darbuotojai.

MDRA pažymėjo, kad per žiniasklaidos priemones ir susitikimuose su Seimo, Vyriausybės ir VMU atstovais buvo siekta parodyti rangovų problemas ir priemones joms spręsti, tačiau VMU vadovybė įsitikinusi, kad rangovai nepagrįstai siekia didesnių pelnų urėdijos pelno sąskaita.

Rangovai sakė, jog tikimasi, kad naujasis aplinkos ministras įpareigos VMU vadovybę spręsti įsisenėjusias rangovų problemas ir taip sustabdyti darbininkų emigraciją iš miškų.

VMU direktoriaus pavaduotojas medienos ruošai ir prekybai Valdas Kaubrė Eltai komentavo, kad VMU vadovai ir kiti atstovai nuolat bendradarbiauja su Miško darbų rangovų asociacija ir dalyvauja bendruose susirinkimuose.

„Su asociacijos atstovais diskutuojama abiem pusėms aktualiais gamybiniais klausimais, išklausoma visų nuomonių bei ieškoma sprendimų ir tikimės, jog ir ateityje su rangovais bus palaikomas konstruktyvus dialogas“, – komentavo V. Kaubrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.