Nacionalinio miškasodžio grimasos: sodino patys miškininkai

Šeštadienį nuo pat ankstyvo ryto kėdainiečiai buvo kviečiami į „Nacionalinį miškasodį 2019“, kurio metu turėjo būti sodinamas miškas. Akcija vyko daugelyje Lietuvos vietų, o Kėdainiuose šis renginys patyrė visišką fiasko.

Šiuos miškininkų paruoštus sodininkus į žemę pasodino patys miškininkai be kėdainiečių pagalbos. Šiais metais „Nacionalinis miškasodis“ Kėdainiuose neįvyko.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Šiuos miškininkų paruoštus sodininkus į žemę pasodino patys miškininkai be kėdainiečių pagalbos. Šiais metais „Nacionalinis miškasodis“ Kėdainiuose neįvyko.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, „Rinkos aikštė“

2019-05-02 13:30, atnaujinta 2019-05-02 13:34

Į miškasodį iš anksto neužsiregistravo nė vienas žmogus, o atvykusieji į miškininkų nurodytą vietą medelius norėję sodinti žmonės liko it musę kandę, mat paaiškėjo, kad miškininkai nieko nelaukę patys ėmė ir pasodino medelius.

Tęstinė akcija

„Nacionalinis miškasodis“ – jau kelerius metus iš eilės Aplinkos ministerijos ir Valstybinių miškų urėdijos organizuojama miško sodinimo šventė, įprasminanti bendrą visuomenės ir miškininkų rūpestį mišku bei palikimu ateities kartoms.

Iki šiol Kėdainiuose miškasodis pavykdavo puikiai, mat pritraukdavo ne tik pavienius žmones, bet ir jų grupes, įmones, bendruomenes, asociacijas, klubus.

Deja, šiemet viskas buvo kiek kitaip.

Kvietė į Vilainius

Kėdainių rajone miškasodis šiemet turėjo vykti Vilainių seniūnijos Melninkų kaime. Kėdainiečiai, norėję dalyvauti miškasodyje, buvo kviečiami registruotis telefonu. Buvo paskelbtas už miškasodį Kėdainiuose atsakingas asmuo, duotas jo kontaktinis telefono numeris.

Buvo teigiama, kad miškininkai pasirūpins sodmenimis ir darbo įrankiais, o dalyviai turi pasirūpinti tinkama apranga ir darbo pirštinėmis.

Gausybė pasipiktinusių

„Rinkos aikštė“ šeštadienį nuvyko į minėtą miškasodžio šventę, tačiau nieko nerado.

Nurodytoje vietoje nebuvo nei vieno miškininko. Pabandžius susisiekti su urėdijos nurodytu atsakingu asmeniu, šis nekėlė ragelio.

Miško prieigose ir Tiskūnų kaime važinėjo daugybė automobilių, kurių ekipažai ieškojo miškasodžio Kėdainių rajone vietos. Deja, paieškos buvo bergždžios.

Žmonės skundėsi, kad nėra nuorodų, kad jie nieko neranda, kad negali susisiekti su atsakingais už šį renginį asmenimis. Žodžiu, nebuvo jokios informacijos.

Neįvyko dėl...

Galų gale pavyko susisiekti su urėdijos darbuotojais, kurie paaiškino, jog miškasodis Kėdainių rajone vykdomas nebus, nes neužsiregistravo nė vienas žmogus.

Tačiau į šventę atvyko gausybė neužsiregistravusių iš anksto, šie ėmė piktintis.

Miškininkai paaiškino, kad šiuo metu miškasodis vyksta Radviliškio rajone ir kad daugiau jie nieko negali padėti. Dar paaiškino, kad Kėdainių rajono Melninkų kaime sodinukus dieną prieš pasodino patys miškininkai be kėdainiečių pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.