Žiauriomis sąlygomis galvijus laikęs ūkininkas sulaukė bausmės

Marijampolės rajone gyvenantis ūkininkas pripažintas kaltu dėl žiauriomis sąlygomis laikytų galvijų: jam skirta bauda dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ir jų kankinimo bei nutarta konfiskuoti 15 jo laikytų gyvulių.

Marijampolės rajone gyvenantis ūkininkas pripažintas kaltu dėl žiauriomis sąlygomis laikytų galvijų: jam skirta bauda dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ir jų kankinimo bei nutarta konfiskuoti 15 jo laikytų gyvulių.<br>Scanpix nuotr.
Marijampolės rajone gyvenantis ūkininkas pripažintas kaltu dėl žiauriomis sąlygomis laikytų galvijų: jam skirta bauda dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ir jų kankinimo bei nutarta konfiskuoti 15 jo laikytų gyvulių.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-07 13:26, atnaujinta 2019-05-07 13:33

Jis pripažintas kaltu po to, kai Marijampolės apylinkės teismas išnagrinėjo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) kreipimąsi dėl žiauriomis sąlygomis laikytų galvijų konfiskavimo iš Marijampolės r. gyvenančio jų savininko.

VMVT vasario mėnesį kreipėsi į Marijampolės apylinkės teismą dėl Ilgiškėlių kaimo gyventojo žiauraus elgesio su gyvūnais ir jų kankinimo.

Kaip skelbta tarnybos pranešime, ūkininką nuspręsta patraukti administracinėn atsakomybėn, nes Marijampolės VMVT inspektoriai, ne kartą tikrinę jo galvijų laikymo vietą ir priežiūros sąlygas, visais atvejais nustatydavo rimtų pažeidimų.

Ankstesnių patikrinimų metu buvo nustatyta galvijų laikymo, šėrimo, girdymo, registravimo, ženklinimo, pašarų saugos reikalavimų pažeidimų, šis ūkis buvo įtrauktas į padidintos rizikos subjektų sąrašą ir tikrinamas dažniau.

Po paskutinio VMVT inspektorių patikrinimo konstatuota, kad pažeidimų ūkio savininkas netaiso, todėl situacija gali tapti kritine.

Ūkyje patikrinimo metu buvo 15 įvairaus amžiaus galvijų, laikomų apgriuvusiuose statiniuose, iš kurių nebuvo šalinamas mėšlas, tad galvijai neturėjo sąlygų atsigulti.

Be to, nesudarytos tinkamos šėrimo sąlygos, ne visi galvijai paženklinti individualiais ausų įsagais, nevesta jų apskaita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.