Lietuviškas braškes siūlo valgyti ir dėl skonio, ir dėl naudos sveikatai

Paskutinis pavasario mėnesis džiugina savo privalumais. Vienas jų – tai šviežios ir kasmet taip laukiamos lietuviškos braškės. Šiemet šalies ūkininkai džiaugiasi pirmuoju jų derliumi, kuris jau pasiekė parduotuves ir netrukus nuguls į pirkėjų krepšelius. Prekybininkų teigimu, braškės – vienos perkamiausių uogų.

Braškės puikiai praturtins trintų vaisių kokteilius, jas taip pat galima valgyti pasaldinus medumi, baltu ar juodu šokoladu, gaminti avižų gėrimo ir braškių šaltsriubę, derinti su įvairiais sūriais, riešutais ar net avokadais.
Braškės puikiai praturtins trintų vaisių kokteilius, jas taip pat galima valgyti pasaldinus medumi, baltu ar juodu šokoladu, gaminti avižų gėrimo ir braškių šaltsriubę, derinti su įvairiais sūriais, riešutais ar net avokadais.
Braškės puikiai praturtins trintų vaisių kokteilius, jas taip pat galima valgyti pasaldinus medumi, baltu ar juodu šokoladu, gaminti avižų gėrimo ir braškių šaltsriubę, derinti su įvairiais sūriais, riešutais ar net avokadais.
Braškės puikiai praturtins trintų vaisių kokteilius, jas taip pat galima valgyti pasaldinus medumi, baltu ar juodu šokoladu, gaminti avižų gėrimo ir braškių šaltsriubę, derinti su įvairiais sūriais, riešutais ar net avokadais.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 9, 2019, 10:54 AM, atnaujinta May 9, 2019, 11:16 AM

Kur slypi braškių paslaptis? Juk šias uogas mėgsta kone visi: nuo mažų vaikų iki pačių vyriausių valgytojų.

Kaip pasakoja maisto ekspertė Aida Matulevičiūtė, braškės – tai pirmosios šviežios sezono uogos, todėl atsispirti ryškiam, pavasariškam jų skoniui yra be galo sunku: „Braškių skonis unikalus – šiose uogose susipina rūgštumas ir saldumas viename. Jomis galima lengvai varijuoti įvairiuose receptuose ir derinti su kitais produktais, tačiau daug kas mielai mėgaujasi tiesiog šviežiu, neapdorotu jų skoniu“.

Beje, anot A. Matulevičiūtės, braškios žavi ne tik savo išraiškingu skoniu ir ryškia išvaizda, bet ir naudingosiomis savybėmis.

„Braškės turi labai daug vitamino C ir šia savybe netgi lenkia citrusinius vaisius. Jose taip pat gausu B grupės vitaminų, magnio, kalio ir vario. Be to, šios uogos yra itin nekaloringos, tad puikiai tinka kaip užkandis. Tiesa, padauginus braškių, jautresniems žmonėms gali pasireikšti alerginė reakcija, todėl, kaip ir visais kitais maisto produktais, braškėmis patariama mėgautis su saiku“.

Išsiilgusiems šviežių braškių skonio, A. Matulevičiūtė primena, jog braškės puikiai praturtins trintų vaisių kokteilius, jas taip pat galima valgyti pasaldinus medumi, baltu ar juodu šokoladu, gaminti avižų gėrimo ir braškių šaltsriubę, derinti su įvairiais sūriais, riešutais ar net avokadais.

Kaip teigia prekybos tinklo IKI komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė, pirkėjai jau gali mėgautis pirmuoju Lietuvoje užaugintų braškių derliumi: „Džiugu, kad saulėtų dienų šalyje turėjome tiek, kad jau gegužės pradžioje pirkėjams galime pasiūlyti ką tik nuskintų šviežių braškių. Žmonėms tai visuomet būna didelė šventė. Pardavimų duomenys rodo, kad šios uogos turi lojalius pirkėjus visoje Lietuvoje, tad pasirodžius šviežiam derliui, braškės netrunka užsibūti lentynose“.

Pasak B. Čaikauskaitės, prekybos tinklo parduotuvėse pirkėjams siūlomos pirmos klasės lietuviškos braškės.

„Tai – didelės, apvalios, ryškaus skonio uogos, atitinkančios visus keliamus kokybės reikalavimus“, – priduria IKI atstovė.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.