Skolindamiesi žemdirbiai galės užstatyti ir savo ūkio techniką

Kredito unijų nariai, kurie skolinsis ilgesniam nei penkerių metų laikotarpiui, kaip paskolos garantą unijai galės įkeisti už pasiskolintas lėšas įsigytus kilnojamuosius daiktus.

Kredito unijų nariai, kurie skolinsis ilgesniam nei penkerių metų laikotarpiui, kaip paskolos garantą unijai galės įkeisti už pasiskolintas lėšas įsigytus kilnojamuosius daiktus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kredito unijų nariai, kurie skolinsis ilgesniam nei penkerių metų laikotarpiui, kaip paskolos garantą unijai galės įkeisti už pasiskolintas lėšas įsigytus kilnojamuosius daiktus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2019, 9:59 AM, atnaujinta May 29, 2019, 10:03 AM

Tai aktualu žemdirbiams, norintiems iš kredito unijos pasiskolinti lėšų žemės ūkio technikai įsigyti.

Seimas antradienį priėmė tai numatančias Kredito unijų įstatymo pataisas.

Kilnojamais daiktais bus galima garantuoti ne daugiau kaip 30 proc. pasiskolintos sumos ir ne ilgesniam kaip 7 metų laikotarpiui.

„Kredito unijų klientų nemažai yra ūkininkų, tai tos sąlygos reikia, kad būtų kuo paprastesnės imant kreditus ir teikiant užstatus, kad būtų galima užstatyti tą turtą, kurį ūkininkas turi, pavyzdžiui, žemės ūkio techniką“, – BNS sakė parlamentinio Kaimo reikalų komiteto pirmininkas „valstietis“ Andriejus Stančikas.

Dabar iš kredito unijų skolinantis ilgesniam nei 5 metų laikotarpiui reikia bent vienos iš keturių paskolos grąžinimo garantuojančių priemonių: hipotekos, vertybinių popierių arba indėlio, esančio toje kredito unijoje, įkeitimo, valstybės įgaliotos institucijos garantijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.