Žemdirbių atstovai teigiamai vertina naują kandidatą į žemės ūkio ministrus

Žemdirbius vienijančių organizacijų atstovai galimą parlamentaro Andriaus Palionio kandidatūrą į žemės ūkio ministrus vertina teigiamai ir kaip jo stipriąją pusę išskiria finansų ir ekonomikos išmanymą.

Žemdirbius vienijančių organizacijų atstovai galimą parlamentaro Andriaus Palionio kandidatūrą į žemės ūkio ministrus vertina teigiamai ir kaip jo stipriąją pusę išskiria finansų ir ekonomikos išmanymą.<br>D.Umbraso nuotr.
Žemdirbius vienijančių organizacijų atstovai galimą parlamentaro Andriaus Palionio kandidatūrą į žemės ūkio ministrus vertina teigiamai ir kaip jo stipriąją pusę išskiria finansų ir ekonomikos išmanymą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2019, 2:12 PM, atnaujinta Jul 25, 2019, 2:14 PM

„Asmeniškai galiu pasakyti, kad tai žmogus, prisilietęs prie žemės ūkio. (...) Tikrai manyčiau, kad kandidatūra tinkama“, – Eltai sakė Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas.

Jo teigimu, tai, kad A. Palionis yra finansininkas, praverstų jam vadovaujant ministerijai.

„Dabar matome, kaip finansai paimti iš žemdirbių, nuo gyvulių, kėlimui į Kauną, nepaskaičiuota, kur tikrai atneš nuostolius. Aš manau, kad A. Palionis gali suskaičiuoti ir nebekels tos ministerijos į Kauną“, – teigė J. Talmantas.

„Jei su mūsų asociacija, su Žemės ūkio taryba, su Ūkininkų sąjunga, su Žemės ūkio bendrovių asociacija bendraus, tai jaunas, imlus žmogus – tikrai jis toks patirties greitai įgis“, – pridūrė jis.

Kaip vieną iš svarbių darbų, kurių turėtų imti naujasis žemės ūkio ministras, J. Talmantas įvardijo ministerijos perkėlimo į Kauną stabdymą.

„Pirmiausia, tai tiesioginės išmokos, melioracija, kur svarbiausia mums naujoviška, o ne tokia, kokia buvo, ir, be abejo, sustabdyti ministerijos perkėlimą į Kauną. Tai būtų tie trys darbai, kur, aš manau, jis susitvarkys“, – tikino J. Talmantas.

Jis sakė, kad, jeigu A. Palionis ryšis sustabdyti perkėlimą, jis sulauks palaikymo iš visų žemdirbiškų organizacijų, taip pat – ir iš Prezidentūros.

Žemės ūkio rūmų (ŽŪR) pirmininkas Arūnas Svitojus Eltai taip pat sakė, kad A. Palionio privalumas – ekonomikos ir finansų išmanymas.

„Šiek tiek yra pliusų, kad žino finansus, ekonomiką ir turi nedidelį ūkį, tai galbūt yra tokia paskata, kad ir į smulkų, vidutinį ūkį bus labiau atsižvelgta, nes ten yra pagrindinė arterija visam žemės ūkyje ir kaimo plėtroje“, – Eltai sakė A. Svitojus.

Jis taip pat akcentavo, kad būsimo ministro darbo rezultatai daug priklausys nuo komandos, kurią jis suformuos.

„Dirba kelios dešimtys žmonių ir nuo to tas santykis priklausys, kiek visi kiti matę žemės ūkio ir kaip jie sugebės dirbti su visa žemdirbių savivalda. Mes nusiteikę labai stipriai (bendradarbiauti. – ELTA)“, – tikino ŽŪR pirmininkas.

Ketvirtadienį prezidentui Gitanui Nausėdai ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, tikėtina, pateiks A. Palionio kandidatūrą į žemės ūkio ministrus, Vladislavo Kondratovičiaus – į susisiekimo, Jaroslavo Narkevičiaus – į vidaus reikalų.

ELTA primena, kad 44 metų A. Palionis Vilniaus universitete yra įgijęs buhalterinės apskaitos ir audito bakalaurą. Jis yra vadovavęs įmonei BTN, dirbęs SEB, „Hermis“ bankuose, Lietuvos akciniame inovaciniame banke, Statistikos departamente. 2016 metais buvo išrinktas į Seimą, priklauso Biudžeto ir finansų komitetui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.