Į pagalbą seniūnams – vietos ūkininkai

Kėdainių rajono seniūnijose vykdomi žvyrkelių remonto darbai. Krašte jau ne vienerius metus tampa graži tradicija, kuomet į pagalbą seniūnijų seniūnams kimba ir vietos ūkininkai, kurie visuomet mielai „paskolina“ savo techniką ir darbininkus.

Surviliškio seniūnijos ūkininkai suvienijo jėgas su seniūnija ir savo technika gabeno žvyrą seniūnijos kaimų ir kaimelių remontui, mat čia buvo atliekami žvyrkelių rekonstrukcijos darbai. Visai neseniai buvo atnaujintas kelias į Vaidatonius.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Surviliškio seniūnijos ūkininkai suvienijo jėgas su seniūnija ir savo technika gabeno žvyrą seniūnijos kaimų ir kaimelių remontui, mat čia buvo atliekami žvyrkelių rekonstrukcijos darbai. Visai neseniai buvo atnaujintas kelias į Vaidatonius.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Aug 2, 2019, 11:23 AM, atnaujinta Aug 2, 2019, 11:26 AM

Suvienijo jėgas

Surviliškio seniūnijos ūkininkai suvienijo jėgas su seniūnija ir savo technika gabeno žvyrą seniūnijos kaimų ir kaimelių remontui, mat čia buvo atliekami žvyrkelių rekonstrukcijos darbai.

„Mes perkame žvyrą, o visus darbus atlieka ūkininkai. Šiemet jau buvo tvarkomi žvyrkeliai į Vaidatonių, Mociūnų, Gojaus, Sūriškių, Urbelių, Daškonių, Čirelių kaimus. Buvo sutvarkytos bene pačios problemiškiausios kelių atkarpos Surviliškio seniūnijoje.

Savo darbu bei technika prie žvyrkelių rekonstrukcijos prisidėjo seniūnijos ūkininkai Snarskis, Šilkaitis ir Sereika.

Minėtose atkarpose jau ne pirmi metai ne tik atnaujinta žvyro danga, bet ir sutvarkyti pagrioviai, suformuotas nuolydis, kad po lietaus vanduo nesikauptų ant kelio dangos“, – bendru darbu ir gražiu bendradarbiavimu džiaugėsi Surviliškio seniūnė Vanda Petrauskienė.

Neatsisako padėti

Surviliškio seniūnija ne vienintelė, kuri žvyrkelių remontą atlieka petys petin su rajono ūkininkais.

Pelėdnagių seniūnijos ūkininkai taip pat surėmė pečius ir žvyravo bei lygino seniūnijos žvyrkelius. Nors orai ir ne visuomet buvo palankūs, tačiau tikimasi, kad toliau darbai vyks sklandžiai. Žmonėms važiuojant žvyro dangos keliais nebereikės laužyti savo automobilių.

„Kelių lyginimo ir žvyravimo darbai vyksta apie mėnesį. Artimiausiu metu jie bus užbaigti.

Galime pasidžiaugti, kad šiemet sutvarkyta daug kelių. Užpiltos ir išlygintos didžiausios duobės tiek mažesniuose, tiek didesniuose kaimuose, taip pat palyginta ir kelio danga.

Į pagalbą mums jau ne pirmus metus atskuba vietos ūkininkai su savo technika. Šiuo bendradarbiavimu mes labai džiaugiamės“, – apie darbus pasakojo Pelėdnagių seniūnas Edvinas Pagirskas, kuris džiaugėsi, kad jau pavyko išspręsti ir sutvarkyti daugiausia galvos skausmo keliančius kelius ir gatves.

Darbų daug

Kaip sakė Pelėdnagių seniūnijos seniūnas, daugiausia reikia tvarkyti sulūžusias, užsikišusias kelių pralaidas, paplautas sankasas, duobes, lyginti žvyrkelius. Šie darbai vykdomi ten, kur leidžia sąlygos.

„Jeigu kelias per šlapias, darbai negalimi. Lyginami žvyrkeliai ten, kur sausa“, – pažymėjo E. Pagirskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.