Taršos mokestį gali tekti mokėti ir už žemės ūkio techniką

Daliai žemės ūkio technikos gali būti įvestas taršos mokestis. Aplinkos ministras patvirtino, kad seniau įsigytai technikai jis neplanuojamas, bet dėl naujai registruotos apmokestinimo vyksta diskusija, rašo portalas delfi.lt.

Kai kuriai žemės ūkio technikai svarstoma įvesti taršos mokestį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kai kuriai žemės ūkio technikai svarstoma įvesti taršos mokestį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2019, 9:01 AM

„Naujai registruotiems, ypatingai galingiems ar taršiems, pirmą kartą registruotiems Lietuvoje, galėtų būti taikomas, bet esamiems, vertinant pagal žemės ūkio konkurencingumą, pagal ES išmokų netolygumą, tas mokestis, manome, būtų nesąžiningas“, – portalui sakė ministras Kęstutis Mažeika.

Ministro teigimu, vertėtų orientuotis į parko atnaujinimą, o ne senos technikos įsigijimą. Vis dėlto, pasak jo, dar nėra aišku, kaip mokestis galėtų atrodyti ir kiek tektų mokėti žemės ūkio technikos savininkams.

Žemės ūkio ministerijos atstovai portalui sakė, kad šiuo metu vyksta intensyvios diskusijos, tad papildomų komentarų institucija pateikti negalinti.

Primename, kad premjeras Saulius Skvernelis liepą pareiškė, jog nuo 2020 metų sausio bus įvestas taršių automobilių mokestis, planuojama keisti ir nekilnojamojo turto apmokestinimą.

Tarptautinės organizacijos ne vienerius metus Lietuvai siūlo įvesti taršių transporto priemonių mokesčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.