Darbo grupė savo išvadas dėl Žemės ūkio ministerijos perkėlimo pateiks rugsėjį

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis sudarė darbo grupę, kuri įvertins Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimo į Kauno miestą tikslingumą ir pagrįstumą.

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis sudarė darbo grupę, kuri įvertins Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimo į Kauno miestą tikslingumą ir pagrįstumą.<br>D.Umbraso nuotr.
Žemės ūkio ministras Andrius Palionis sudarė darbo grupę, kuri įvertins Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimo į Kauno miestą tikslingumą ir pagrįstumą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Blekaitis, ELTA

Aug 27, 2019, 12:28 PM, atnaujinta Aug 27, 2019, 12:30 PM

Jos vadovu paskirtas ŽŪM Korupcijos prevencijos ir vidaus tyrimų skyriaus vedėjas Jurijus Kornijenko.

Į darbo grupę įtraukti ŽŪM specialistai, Viešųjų pirkimų tarnybos ir VĮ Turto banko atstovai, taip pat ŽŪM darbuotojų profesinės sąjungos valdybos narys.

Kaip nurodo ministerija, darbo grupė savo išvadas žemės ūkio ministrui pateiks iki rugsėjo 6 d.

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį teigiamai atsiliepė apie ministro siekį įvertinti į Kauną perkeliamos ŽŪM naudą.

„Ministro A. Palionio pastangos įvertinti Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną naudą yra sveikintina pozicija. Išsivysčiusios valstybės, prieš pradėdamos vykdyti tokias reformas ir siekdamos priimti teisingus sprendimus, visada įvertina tiek projekto naudą, tiek jo trūkumus. Džiugu, kad Lietuva perima gerąją Vakarų šalių patirtį“, – feisbuke rašo G. Nausėda.

Tikslas išnagrinėti ŽŪM perkėlimo į Kauną galimybes buvo numatytas Vyriausybės programoje. Ją norėta perkelti kartu su pavaldžiomis organizacijomis, tačiau, joms pasipriešinus, šios minties laikinai atsisakyta.

ŽŪM teigia, kad ministerijos perkėlimas sudarys galimybes peržiūrėti nusistovėjusias valdymo tvarkas ir procedūras, o procesų efektyvinimas turėtų sutaupyti apie 500 tūkst. eurų valstybės lėšų per metus.

ŽŪM skaičiavimais, ministerijos perkėlimas į Kauną atsieis per 1 mln. eurų, o atsipirkti turėtų per 5-6 metus. Planuojama, kad visa ministerija į Kauną bus perkelta kitąmet.

Tiesa, perkėlimą kritikuoja kai kurie ekonomistai, ūkininkai ir ŽŪM pavaldžių įmonių darbuotojai. A. Palionis taip pat teigė nesąs ŽŪM perkėlimo į Kauną idėjos šalininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.