A. Palionis: Žemės ūkio ministerijos perkėlimui į Kauną reikia daugiau pinigų

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis sako, kad ministerijos perkėlimui į Kauną reikia daugiau pinigų, nei numatyta dabar.

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis sako, kad ministerijos perkėlimui į Kauną reikia daugiau pinigų, nei numatyta dabar.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žemės ūkio ministras Andrius Palionis sako, kad ministerijos perkėlimui į Kauną reikia daugiau pinigų, nei numatyta dabar.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jakučionis, BNS

Aug 28, 2019, 1:23 PM, atnaujinta Aug 28, 2019, 1:26 PM

Susitikęs su premjeru Sauliumi Skverneliu ministras trečiadienį pranešė, kad kitų metų biudžeto projekte perkėlimui numatyta 1,25 mln. eurų, tačiau šių lėšų nepakaktų.

Anot A. Palionio, didelė dalis šių lėšų būtų skirta patalpų nuomai, tačiau pinigų reikės ir įrengimui, baldų įsigijimui.

„Natūralu, kad už likusią sumą mes nepersikelsime ir baldų nenusipirksime. Tai yra klausimas dėl ministerijos finansavimo“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras.

„Socialdarbiečių“ atstovas teigė su premjeru aptaręs galimybę iš Vilniaus iškelti kitas sistemai pavaldžias įstaigas, tačiau nedetalizavo, kurias. Anot politiko, taip pat yra galimybių, kad neiškėlus ministerijos Kaune liktų dirbti jos padalinys.

Jis tvirtino, kad sprendimai dėl finansavimo būtų priimti po rugsėjo 6 dienos, kai ministerijos perkėlimo į Kauną pagrįstumą tirianti darbo grupė pateiks išvadas ir bus priimti galutiniai sprendimai.

Šią darbo grupę inicijavo prieš pusantros savaitės ministru pradėjęs dirbti A. Palionis.

„Kiekvienam pradėjusiam darbą žmogui, (...) kada turi pasirašyti ne vieną ir ne dešimt eurų kainuojantį projektą, yra natūralu, kad norisi pasitikrinti, ar visa procedūra buvo teisėta, tuo labiau valstybės tarnyboje“, – sakė ministras.

„Aš nenorėčiau po poros metų nuskambėti Valstybės kontrolės išvadose, kad tas parašas buvo klaidingai padėtas“, – pridūrė jis.

Ministerija yra atidėjusi sutarties pasirašymą su patalpų Kaune nuomos konkurso laimėtoja koncerno SBA įmone „Bei Capital“.

Paklaustas, ar premjeras pritarė tolesniam aiškinimuisi dėl Žemės ūkio ministerijos perkėlimui, A. Palionis atsakė: „Nu bent nepyko“.

Ministras yra sakęs, kad nepritaria ministerijos perkėlimui į Kauną. Perkraustymu yra suabejojęs ir prezidentas Gitanas Nausėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.