A. Palionis Lenkijoje pasirašys susitarimą dėl tiesioginių išmokų suvienodinimo

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis ketvirtadienį vyksta į Lenkiją, kur su Latvijos, Estijos ir Lenkijos ministrais pasirašys susitarimą dėl tiesioginių išmokų suvienodinimo.

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis ketvirtadienį vyksta į Lenkiją, kur su Latvijos, Estijos ir Lenkijos ministrais pasirašys susitarimą dėl tiesioginių išmokų suvienodinimo.<br>T.Bauro nuotr.
Žemės ūkio ministras Andrius Palionis ketvirtadienį vyksta į Lenkiją, kur su Latvijos, Estijos ir Lenkijos ministrais pasirašys susitarimą dėl tiesioginių išmokų suvienodinimo.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Alonderytė, BNS

Sep 5, 2019, 11:29 AM, atnaujinta Sep 5, 2019, 11:30 AM

„Lenkijoje pieno forumo metu vyksta ministrų susitikimas, jie žada pasirašyti deklaraciją“, – BNS informavo ministerijos Ryšių su visuomene skyrius.

Anot jo, deklaracija siekiama užtikrinti vienodas tiesiogines išmokas visiems Europos Sąjungos ūkininkams ir tinkamą bendrosios žemės ūkio politikos vykdymą.

Baltijos šalys jau anksčiau buvo sutarusios, kad derybose su Europos Komisija reikalaus, jog tiesioginės išmokos žemdirbiams po septynerių metų siektų 100 proc. ES vidurkio.

Šiuo metu tiesioginių išmokų ES vidurkis yra 266 eurai už hektarą, o Lietuvoje jis pernai buvo 166 eurai.

2013 metais Europos Vadovų Taryboje buvo sutarta, jog 2019 metų pabaigoje Lietuvos ūkininkai gaus ne mažiau nei 196 eurus už hektarą.

Pagal dabartinį EK pasiūlymą 2027 metais Lietuvos žemdirbiams bus mokamos 80 proc. ES vidurkio išmokos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.