2020 metais mažėjant žemės ūkio finansavimui, laukia iššūkiai

2020 metų biudžete mažėjant asignavimams žemės ūkiui, ministras Andrius Palionis sako, kad kitąmet bus sunku finansuoti Kaimo plėtros programos (KPP) priemones.

2020 metų biudžete mažėjant asignavimams žemės ūkiui, ministras Andrius Palionis sako, kad kitąmet bus sunku finansuoti Kaimo plėtros programos (KPP) priemones.<br>T.Bauro nuotr.
2020 metų biudžete mažėjant asignavimams žemės ūkiui, ministras Andrius Palionis sako, kad kitąmet bus sunku finansuoti Kaimo plėtros programos (KPP) priemones.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sniegė Balčiūnaitė, BNS

Oct 23, 2019, 11:43 AM, atnaujinta Oct 23, 2019, 11:46 AM

„Šių metų finansavimas buvo sumažintas kardinaliai, bet buvo žadėta, kad 2020 metams bus atstatyta ir kompensuota. Bet atstatyta yra, o kompensuota – ne.

Ministerijai yra iššūkis kitų metų KPP priemonių vykdymas – šiemet naudojome 100 proc. europines lėšas, nes nebuvo skirta dalis pinigų iš biudžeto, kitais metais turėsime nuolat naudoti biudžeto lėšas, nes turime atstatyti santykį biudžeto ir europinių pinigų naudojimo“, – trečiadienį Seimo Kaimo reikalų komitete teigė žemės ūkio ministras.

Pasak jo, Europos Sąjungos (ES) lėšos 2020 metais mažėja 4,8 proc., arba 36 mln. eurų, o bendri asignavimai žemės ūkiui – 0,6 proc.

Visam sektoriui numatyta beveik 1 mlrd. eurų, iš jų 74 proc. – ES fondų lėšos.

„Per pastaruosius trejus metus žemės ūkio valdomoms sritims bendras finansavimas pastoviai mažėja. Iššūkių turime daug, o pinigų nėra“, – kalbėjo socialdarbiečių deleguotas ministras.

A. Palionio teigimu, kitų metų biudžete nenumatyta 7 mln. eurų skola ūkininkams už šalnų padarinius. Taip pat trūksta 0,6 mln. eurų atsiskaityti su ūkininkais, tiekiančiais produkciją darželiams.

Be to, melioracijai nenumatyta reikalinga 33 mln. eurų suma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.