„Krašto auksas“: apdovanoti Kauno apskrities nugalėtojai

Žiežmariuose (Kaišiadorių raj.) apdovanoti Žemės ūkio ministerijos inicijuoto konkurso „Krašto auksas“ Kauno apskrities nugalėtojai – Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos projektų vykdytojai arba paramos gavėjai, jau įgyvendinę projektus.

Žiežmariuose (Kaišiadorių raj.) apdovanoti Žemės ūkio ministerijos inicijuoto konkurso „Krašto auksas“ Kauno apskrities nugalėtojai – Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos projektų vykdytojai arba paramos gavėjai, jau įgyvendinę projektus.<br>ŽŪM nuotr.
Žiežmariuose (Kaišiadorių raj.) apdovanoti Žemės ūkio ministerijos inicijuoto konkurso „Krašto auksas“ Kauno apskrities nugalėtojai – Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos projektų vykdytojai arba paramos gavėjai, jau įgyvendinę projektus.<br>ŽŪM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ŽŪM inf.

Jan 27, 2020, 5:09 PM, atnaujinta Jan 27, 2020, 5:13 PM

Žemės ūkio ministro Andrius Palionis, teikdamas padėkas už sėkmingai įvykdytus projektus ir gerosios patirties, įgyvendinant Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programą, skleidimą, dėkojo projektų vykdytojams, kurie savo entuziazmu ir idėjomis vienija Lietuvos kaimą.

„Džiaugiuosi, kad savo entuziazmu bei idėjomis sugebate „užkrėsti“ ir kitus. Smagu, kad tai davė tokius rezultatus, kurie džiugina visą kaimo bendruomenę. Manau, kad bet koks darbas nebus padarytas iki galo, jeigu į jį nebus įdėta dalelė širdies. O būtent širdies į šiuos projektus, turinčius išliekamąją vertę, įdėta tikrai daug. Šiandien apdovanojame tik nugalėtojus, tačiau tokių projektų ir jų įgyvendintojų, kuriems norėtųsi tvirtai paspausti ranką ir nuoširdžiai padėkoti, tikrai yra labai daug“, – teigia žemės ūkio ministras A.Palionis.

Kauno apskrities nugalėtojai

Žiežmarių bendruomenė (Kaišiadorių r.) apdovanota už projektą „Napoleono lobis“, surengtą renginį, kurio dalyviai iš visos Lietuvos žaidimo forma susipažino su Žiežmarių istoriniais, kultūriniais objektais ir vietovėmis.

Kalvių bendruomenė (Kaišiadorių r.) įvertinta už projektą „Kalviai – mūsų kraštas vandens atspindy“ – skulptūros „Auksinė žuvelė“, reprezentuojančios ir simbolizuojančios Kalvių kaimą, pastatymą, kaimo gyventojų bendruomeniškumo stiprinimą.

Asociacija „Kulautuvos jaunimo centras“ (Kauno r.) įvertinta už projektą „Vanduo ir mes“ – surengtą dienos stovyklą, kurioje jaunimas ne tik mokėsi saugiai leisti laiką vandenyje, bet ir išmoko suteikti pirmąją pagalbą.

Kauno rajono jaunimo organizacijų sąjunga „Apvalusis stalas“ apdovanota už projektą „Būkime piliečiai – Kauno rajono jaunimo pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymo mokykla“, jaunimo pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymą, surengtas stovyklas ir edukacines ekskursijas, supažindinimą su partizaniniu judėjimu.

Ringaudų bendruomenės centras (Kauno r.) įvertintas už projektą „Daugiafunkcinės sporto aikštelės įrengimas prie Ringaudų bendruomenės centro“ – sporto zonos įrengimą, jos pritaikymą krašto gyventojų patogiam, tikslingam, aktyviam laisvalaikio leidimui bei palankios socialinės aplinkos kūrimą.

Stanislava Gaubienė (Kėdainių r.) apdovanota už projektą „Pramogų ir poilsio parkas „Adomaitynė“ – pramogų ir poilsio parko įrengimą, sukurtas darbo vietas, parengtas edukacines programas.

UAB „Adelantė“ (Prienų r.) projektas „UAB „Adelantė“ kraštovaizdžio tvarkymo paslaugų plėtra“ įvertintas už ekonominę veiklą kaimo vietovėje, naujų darbo vietų sukūrimą.

Visuomeninė organizacija „Norgėlų kaimo bendruomenė“ (Raseinių r.) apdovanota už projektą „Norgėlų kaimo bendruomenės kultūros savitumo išsaugojimas, tradicijų tęstinumas“ – jaunimo įtraukimą į meno saviveiklą, krašto tradicijų puoselėjimą, renginio „Susėskim žemaičiai, susėskim aukštaičiai“ organizavimą.

Žaiginio bendruomenė „Bitupis“ (Raseinių r.) apdovanota už projektą „Pustykim, vyrai, dalgelius“ – meno saviveiklos kolektyvų šventės organizavimą, krašto savitumo puoselėjimą.

Pretendentus konkursui „Krašto auksas“ galėjo teikti visos norinčios organizacijos bei fiziniai asmenys. Nugalėtojus išrinko Apdovanojimų atrankos komisija, didelį dėmesį skyrusi pretendentų verslumui, projektų naudai visuomenei. „Facebook“ paskyroje „Krašto auksas“ visuomenė balsavo už savo favoritus. Kauno apskrities gyventojų simpatijos atiteko Žaiginio bendruomenei „Bitupis“.

Jau vasario 1 d. nugalėtojų apdovanojimo renginiai vyks Kuliuose (Telšių aps.), vasario 2 d. – Mosėdyje (Klaipėdos aps.), vasario 8 d. – Vadžgiryje (Tauragės aps.), vasario 9 d. – Baisogaloje (Šiaulių aps.), vasario 15 d. – Veisiejuose (Alytaus aps.), vasario 16 d. – Liudvinave (Marijampolės aps.), vasario 22 d. – Dusetose (Utenos aps.), vasario 23 d. – Adomynėje (Panevėžio aps.) ir vasario 29 d. – Nemėžyje (Vilniaus aps.).

Konkursas „Krašto auksas“ surengtas siekiant didinti 2014–2020 m. Lietuvos kaimo plėtros programos žinomumą, viešinti programos įgyvendinimo gerąją patirtį bei pasiektus rezultatus, skatinti aktyvesnį dalyvavimą kaimo plėtros procesuose, viešinti Europos inovacijų partnerystės veiklos grupių veiklą, skatinti inovacijas kaimo vietovėse.

Projektą finansuoja Lietuvos kaimo tinklas, Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai: Europa investuoja į kaimo vietoves, Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.