Lietuvos žemės ūkio atašė neliks Italijoje, atsiras Jungtiniuose Arabų Emyratuose

Žemės ūkio ministerija ketina steigti žemės ūkio atašė pareigybę Jungtiniuose Arabų Emyratuose, o tokią pat pareigybę panaikins Italijoje.

Augant lietuviškos produkcijos, ypač pieno, eksportui, ŽŪM teigia matanti dar didesnį potencialą ir galimybes ateityje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Augant lietuviškos produkcijos, ypač pieno, eksportui, ŽŪM teigia matanti dar didesnį potencialą ir galimybes ateityje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Alonderytė, BNS

Jan 27, 2020, 5:15 PM, atnaujinta Jan 27, 2020, 5:18 PM

Ministerijos teigimu, taip nuspręsta atsižvelgiant į ekonominės diplomatijos prioritetus bei siekiant optimizuoti atašė geografiją.

Anot ŽŪM, JAE yra potenciali rinka Lietuvai, ji importuoja 80 proc. šaliai reikalingų maisto produktų.

Be to, augant lietuviškos produkcijos, ypač pieno, eksportui, ŽŪM teigia matanti dar didesnį potencialą ir galimybes ateityje.

„Labai svarbu tęsti darbą su JAE institucijomis, siekiant paskatinti maisto produktų eksportą į šią šalį. Žemės ūkio atašė pareigybė JAE padėtų užtikrinti dar spartesnį informacijos apsikeitimą, glaudesnį bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir JAE institucijų“, – komentare BNS nurodė ministerija.

Atašė turėtų plėsti Lietuvos ir JAE bendradarbiavimą žemės ir maisto ūkio, kaimo plėtros, žuvininkystės bei kitose srityse, skatinti Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų eksportą į JAE ir Persijos įlankos regiono šalių rinką, rašoma ministerijos parengtame nutarimo projekte.

Atašė JAE turėtų dirbti nuo vasario, o Italijoje jo neliks nuo rugpjūčio.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?