Renkamos paraiškos dėl paramos draudimo nuo sausros įmokoms kompensuoti

Pirmadienį pradedamos rinkti paraiškos pasėlių ir augalų draudimo nuo sausros įmokų daliai kompensuoti.

Pirmadienį pradedamos rinkti paraiškos pasėlių ir augalų draudimo nuo sausros įmokų daliai kompensuoti.<br>D.Umbraso nuotr.
Pirmadienį pradedamos rinkti paraiškos pasėlių ir augalų draudimo nuo sausros įmokų daliai kompensuoti.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2020, 9:48 AM, atnaujinta Mar 2, 2020, 9:51 AM

Kaip anksčiau skelbė Žemės ūkio ministerija (ŽŪM), paraiškas gali teikti augalininkyste, sodininkyste ar daržininkyste užsiimantys ūkio subjektai, norintys, kad būtų kompensuotos paramos pasėlių ir augalų nuo sausros draudimo įmokos.

Pareiškėjui, apdraudusiam pasėlius ir augalus nuo sausros, kai draudžiamasi nuo didesnių kaip 20 proc. produkcijos nuostolių, kompensuojama iki 70 proc. sumokėtos draudimo įmokos sumos.

Paraiškos bus priimamos iki birželio 30 dienos savivaldybių, kuriose įregistruota pareiškėjų žemės ūkio valda, administracijose.

Tai – pirmasis paraiškų teikimo etapas šiais metais. Antrasis paraiškų rinkimo laikotarpis prasidės rugsėjo 1 dieną ir baigsis gruodžio 31 dieną.

Šiam paraiškų rinkimo laikotarpiui skirta 3,597 mln. eurų paramos lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.