Kaip nurodoma Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro leidinyje „Agrorinka“, analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 29,848 tūkst. tonų mėsos.
Anot leidinio, pirmą ketvirtį padidėjo visų rūšių mėsos gamyba, pvz., galvijienos – 7,48 proc. (iki 10,792 tūkst. tonų), kiaulienos – 4,35 proc. (iki 19,015 tūkst. tonų), avienos – 43,34 proc. (iki 40,94 tonos).
Subproduktų gamyba sudarė 3,65 tūkst. tonų ir, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 4,13 proc.
Didėjo avių skerdimai
Pirmą ketvirtą ketvirtį Lietuvos įmonėse 1,5 karto padidėjo avių skerdimai, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.
Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro leidinyje „Agrorinka“ nurodoma, kad pirmą ketvirtį buvo paskersta 2,26 tūkst. avių.
Šiuo laikotarpiu, anot leidinio, labai išaugo avių, vyresnių kaip vienerių metų, skerdimai – apie 1,9 karto (iki 1,74 tūkst.), o ėriukų (iki vienerių metų amžiaus) skerdimai sumažėjo 7,24 proc. (iki 525 vienetų).
Daugiausia Lietuvoje paskerdžiama avių, vyresnių nei vienerių metų. (apie 76,80 proc. nuo visų avių skerdimų skaičiaus). Sausio–kovo mėnesiais avienos skerdenų gamyba, palyginti su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, padidėjo 43,34 proc. ir sudarė 40,94 tonos.
Analizuojamu laikotarpiu vidutinė supirktų avių kaina sudarė 434,70 euro už 100 kilogramų (skerdenų svorio) ir 138,07 euro už 100 kilogramų (gyvojo svorio), tai atitinkamai 4,08 proc. ir 3,63 proc. mažesnės kainos nei praėjusių metų pirmą ketvirtį.