PVM kompensacijas gaus daugiau smulkiųjų ūkininkų

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui išplėsti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) kompensavimą smulkiesiems ūkininkams.

Šešių procentų kompensacinis priedas nuo parduotos produkcijos ar suteiktų paslaugų kainos bus taikomas ūkininkams, kurių registruotas žemės plotas neviršija 20 hektarų. Dabar ši riba triskart žemesnė – 7 ha.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šešių procentų kompensacinis priedas nuo parduotos produkcijos ar suteiktų paslaugų kainos bus taikomas ūkininkams, kurių registruotas žemės plotas neviršija 20 hektarų. Dabar ši riba triskart žemesnė – 7 ha.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2020, 2:00 PM, atnaujinta Oct 7, 2020, 2:03 PM

Šešių procentų kompensacinis priedas nuo parduotos produkcijos ar suteiktų paslaugų kainos bus taikomas ūkininkams, kurių registruotas žemės plotas neviršija 20 hektarų. Dabar ši riba triskart žemesnė – 7 ha.

„Šio nutarimo projekto tikslas yra sudaryti galimybes didesniam skaičiui ūkininkų, ne PVM mokėtojų, gauti 6 proc. kompensacinį priedą prie parduotos produkcijos ar suteiktų paslaugų kainos, taip pat paskatinti daugiau ūkininkų savo užaugintą žemės ūkio produkciją parduoti oficialiai bei reikalauti iš produkcijos pirkėjų jos pirkimą įforminančių dokumentų“, – posėdyje sakė žemės ūkio viceministras Evaldas Gustas.

Ministerijos teigimu, preliminariais duomenimis papildomai schema galėtų pasinaudoti dar 9 tūkst. ūkininkų, pakeitimai pareikalautų apie 3,4 mln. eurų papildomų biudžeto išlaidų.

Vyriausybės sprendimas įsigalios nuo kitų metų sausio 1 dienos.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) nurodo, kad speciali schema reiškia, jog ūkininkai turi teisę iš savo pirkėjų gauti papildomą 6 proc. priedą už tam tikrą parduodamą produkciją ar paslaugas.

Pavyzdžiui, parduodamas produkciją, kurios įprasta kaina siekia 100 eurų, ūkininkas iš pirkėjo gautų ne 100 eurų, o 106 eurus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.