Baltarusija šiemet planuoja kuklesnį grūdų derlių

Grūdų derlius Baltarusijoje šiais metais dėl kaitros veikiausiai bus kiek kuklesnis už pernykštį, prognozuoja šios šalies vyriausybė.

Grūdų derlius Baltarusijoje šiais metais dėl kaitros veikiausiai bus kiek kuklesnis už pernykštį, prognozuoja šios šalies vyriausybė.<br>V.Balkūno nuotr.
Grūdų derlius Baltarusijoje šiais metais dėl kaitros veikiausiai bus kiek kuklesnis už pernykštį, prognozuoja šios šalies vyriausybė.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“-BNS inf.

2021-07-23 15:01, atnaujinta 2021-07-23 15:04

„Preliminariais skaičiavimais, dėl nenormalių karščių, dėl kritulių trūkumo, be abejo, prarasime dalį grūdų, tačiau netektį šiek tiek kompensuosime, pavyzdžiui, kukurūzais. Todėl apskritai turėtume pasiekti į praėjusių metų panašias apimtis, su nedideliu minusu“, – sakė žemės ūkį kuruojantis vicepremjeras Aliaksandras Subotinas.

Autoritarinis prezidentras Aliaksandras Lukašenka penktadienį sušaukė pasitarimą derliaus nuėmimo temomis.

„Šiemet tikimasi, kad bendras grūdinių ir ankštinių kultūrų, įskaitant kukurūzų, derlius bunkeriniu svoriu sieks apie 9,1 mln. tonų“, – valstybinė naujienų agentūra „Belta“ cituoja vicepremjerą.

Nacionalinės statistikos tarnybos „Belstat“ duomenimis, 2020-aisiais šalis prikūlė 9,3 mln. tonų grūdų, įskaitant kukurūzus – 17,5 proc. daugiau negu užpernai. Grūdinių kultūrų derliaus, įskaitant rapsus, padidėjo 12 proc. iki 10,3 mln. tonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą