Šiųmetė vasara nepalanki obuolių augintojams, tikisi atsigriebti rudenį

Lietuvos soduose jau pamažu pradedami skinti vasariniai obuoliai. Derlius šiemet, pasak sodininkų, nebus rekordinis.

P. Speičys pasakojo, kad nors šįmet auginant obuolius teko susidurti net su keliais iššūkiais, bet obuolių priskins – tik kur kas mažiau.<br>R.Ančerevičiaus nuotr.
P. Speičys pasakojo, kad nors šįmet auginant obuolius teko susidurti net su keliais iššūkiais, bet obuolių priskins – tik kur kas mažiau.<br>R.Ančerevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Mikučionytė, jp.lt

Aug 23, 2021, 9:29 AM, atnaujinta Aug 23, 2021, 9:32 AM

Obuoliai yra vieni mėgstamiausių lietuviškų vaisių. Nors parduotuvėse galima rasti obuolių iš įvairiausių šalių, pastebima, kad pirmenybė teikiama užaugintiems Lietuvoje. Vietinius vaisius pirkėjai vertina kaip šviežumo ir kokybės ženklą.

Nors augintojai šiemet prognozuoja mažesnį derlių, bet lietuviškų obuolių sezonas prasidėjo laiku.

Panevėžio rajono sodininkystės ūkio savininkas Paulius Speičys pasakojo, kad nors šįmet auginant obuolius teko susidurti net su keliais iššūkiais, bet obuolių priskins – tik kur kas mažiau.

„Derlius nėra geras, ir kol kas negaliu pasakyti, kiek obuolių priskinsiu. Kol obuoliai ant medžio, negali skaičiuoti derliaus dydžio. Be to, juk ir brokuotų obuolių bus. Kai žiūri į medžius, obuolių ant jų mažiau nei buvo pernai.

Šiaip vasara buvo nepalanki obuolių augintojams. Per žydėjimą buvo vėsu ir šlapia, o vasarą – karšta ir sausa.

Todėl, manau, kad iš didžiosios dalies obuolių spausime sultis. Vasariniams obuoliams pakenkė karščiai ir jie ne visai sunokę byra žemėn. Derančių obelų auginame bent 20 ha plotuose. Jeigu lietaus pakaks, tai rudeniniai ir žieminiai obuoliai dar turėtų paaugti – pasiekti reikiamą dydį. Todėl viliuosi, kad vėlyvųjų obuolių turėsime“, – naujienų portalui JP sakė ūkininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.