K. Navickas: panašūs Lietuvos ir Pensilvanijos žemės ūkio tikslai atveria daug galimybių bendradarbiauti

Pensilvanija lietuviškai žemės ūkio produkcijai gali tapti vartais į Jungtines Amerikos Valstijas. Bendradarbiavimo galimybes žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas aptarė su Pensilvanijos žemės ūkio sekretoriumi Russellu C.Reddingu, šios valstijos Garbės generaline konsule Krista Bard ir Lietuvos ambasadore JAV Audra Plepyte.

Pensilvanija lietuviškai žemės ūkio produkcijai gali tapti vartais į Jungtines Amerikos Valstijas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pensilvanija lietuviškai žemės ūkio produkcijai gali tapti vartais į Jungtines Amerikos Valstijas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-29 10:29, atnaujinta 2021-10-29 10:33

Ministrą Harisburge priėmęs Pensilvanijos žemės ūkio sekretorius R.C.Reddingas pristatė šios valstijos žemės ūkio ir maisto pramonės vystymo prioritetus bei politinius tikslus. Lietuvos ir šios valstijos požiūris į žemės ūkio ateitį yra labai panašus.

Pensilvanijoje itin didelis dėmesys skiriamas maisto saugai, maisto tiekimo grandinių atsparumui bei tvariam žemės ūkio ir maisto pramonės vystymui. K.Navickas pristatė Lietuvos maisto pramonės pasiekimus įgyvendinant tvarios, aplinkai draugiškos gamybos tikslus, ambicijas ekologinėje gamyboje ir planus iki 2030 m. pasiekti 15 proc. ekologiškai dirbamos žemės plotų.

„Rinkos atvėrimas, maisto sauga ir gyvūnų gerovė, tvarių maisto tiekimo grandinių vystymas bei ekologinio ūkininkavimo plėtra yra tos temos, kuriomis galime grįsti glaudesnį bendradarbiavimą su Pensilvanijos valstija“, – teigia K.Navickas.

Apsikeista idėjomis dėl dvišalio mokslo institucijų bendradarbiavimo bei produkcijos eksporto galimybių.

Lietuvos ambasadorė JAV A.Plepytė su žemės ūkio sekretoriumi aptarė galimą Pensilvanijos bei Lietuvos institucijų bendradarbiavimą kitais metais Filadelfijoje organizuojant Šiaurės Amerikos lietuvių verslo forumą. Apie Žemės ūkio ministerijos bei Lietuvos maisto pramonės atstovų galimybes dalyvauti minėtame forume diskutuota ir susitikime su Garbės generaline konsule Pensilvanijai K.Bard.

Šis forumas yra puiki erdvė plačiai auditorijai reprezentuoti Lietuvos maisto pramonės galimybes bei megzti verslo ryšius, siekiant lietuviškiems maisto produktams atverti kelią į didžiuosius JAV tinklus.

Ministras taip pat lankėsi Harisburgo apylinkėse įsikūrusiuose pieno ūkiuose, domėjosi, kaip juose įgyvendinami aplinkos apsaugos reikalavimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.