Geros žinios Lietuvos ūkininkams: EK pratęsė pagalbos teikimo laikotarpį ir padidino sumas

Lietuva kiaulių augintojams galės papildomai skirti 2,2 mln. eurų – Europos Komisija įsiklausė į Lietuvos inicijuotą ir kitų šalių palaikomą raginimą kuo skubiau spręsti kiaulienos krizę ir leido pratęsti laikinosios valstybės pagalbos teikimą šiam bei kitiems nuo COVID-19 nukentėjusiems sektoriams iki kitų metų vidurio.

Lietuva kiaulių augintojams galės papildomai skirti 2,2 mln. eurų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuva kiaulių augintojams galės papildomai skirti 2,2 mln. eurų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-19 12:16, atnaujinta 2021-11-19 12:18

Kaip praneša Žemės ūkio ministerija, gerokai pakeltos maksimalios valstybės pagalbos ribos (de minimis).

Kiaulių augintojai už kiekvieną liepos 1 d. – lapkričio 30 d. paskerstą kiaulę galės gauti po 30 eurų kompensaciją, bet ne daugiau kaip 290 tūkst. eurų vienam kiaulių augintojui nuo COVID-19 protrūkio pradžios.

„Tai puiki žinia, džiaugiuosi, kad Europos Komisija išgirdo mus ir ištesėjo pažadą padidinti laikinosios COVID valstybės pagalbos ribas ūkininkams. Dėjome visas pastangas, kad verslui ir toliau galėtume teikti finansinę pagalbą.

Tai ypač aktualu kiaulininkystės sektoriui, nes situacija čia sudėtinga ir tik blogėja – kiaulių augintojai skaičiuoja nuostolius ir kalba apie bankrotus. Europos Komisijos sprendimas – tai aiškus signalas, kad esame girdimi ir kiaulių augintojai nepaliekami likimo valiai“, – teigia žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Įmonė, vykdanti veiklą pirminės žemės ūkio produktų gamybos srityje, galės gauti iki 290 tūkst. eurų, anksčiau šios paramos suma siekė 225 tūkst. eurų.

ŽŪM duomenimis, smarkiai išauga galima paramos suma ir žuvininkystės bei akvakultūros įmonėms, jos galės pretenduoti į paramą iki 345 tūkst. eurų (anksčiau didžiausia galima paramos suma siekė 270 tūkst. eurų).

Įmonės, veikiančios kituose sektoriuose, galės gauti iki 2,3 mln. eurų (anksčiau ši suma siekė 1,8 mln. eurų vienai įmonei).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.