I. Šimonytė: priekaištai žemės ūkio ministrui K. Navickui nėra nauji

Opozicijos ir suinteresuotų grupių priekaištai Žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui nėra nauji, sako premjerė Ingrida Šimonytė. 

Kęstutis Navickas, Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Navickas, Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2021, 8:41 AM

Vyriausybės vadovės teigimu, šiuo atveju žemdirbių organizacijos turėtų didesnį dėmesį kreipti ne į personalijas, o į žemės ūkio laukiančius iššūkius. 

„Reikia diskusijas koncentruoti ne į tai kodėl Lietuvoje nebeauginami linai, o į tai kaip žemės ūkis prisitaikys prie tų iššūkių, kuriuos kelia klimato kaita ir labai ambicingi Europos Sąjungos ir pasaulio vadovų įsipareigojimai mažinti CO2 emisijas “, – antradienį interviu LRT sakė premjerė.

Prieš dvi savaites Lietuvos žemės ūkio taryba paragino trauktis žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką. Anot jos, ministras nesprendžia problemų žemės ūkio sektoriuje, trūksta jo lyderystės, pasigendama dialogo. 

Tarybos pirmininko Jono Vilionio duomenimis, nepasitikėjimą išreiškė visos dešimt tarybai priklausančių asociacijų, todėl ministras turi atsistatydinti. 

Pats ministras tuomet tvirtino atsistatydinti neketinantis. Anot jo, Lietuvos žemės ūkio taryba ir ypač žaliuoju kursu nepatenkinti grūdininkai jam daro politinį spaudimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.