Kaimo naujakuriai buria kaimynus: ėmėsi organizuoti Užgavėnių šventę

Kiekvienas Kėdainių rajono kaimas turi savas tradicijas. Tačiau labai džiugu, kad kaime gyvos ne tik senosios tradicijos, bet atsiranda ir naujų. Štai ne per seniausiai į Pelėdnagių seniūnijos Beinaičių kaimą atsikrausčiusi naujakurių Skirmanto ir Agnės Laužikų šeima ėmėsi organizuoti Užgavėnių šventę, į kurią kviečia kuo daugiau kaimo gyventojų.

 Ne per seniausiai į Pelėdnagių seniūnijos Beinaičių kaimą atsikrausčiusi naujakurių Skirmanto ir Agnės Laužikų šeima ėmėsi organizuoti Užgavėnių šventę, į kurią kviečia kuo daugiau kaimo gyventojų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 Ne per seniausiai į Pelėdnagių seniūnijos Beinaičių kaimą atsikrausčiusi naujakurių Skirmanto ir Agnės Laužikų šeima ėmėsi organizuoti Užgavėnių šventę, į kurią kviečia kuo daugiau kaimo gyventojų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Mar 1, 2022, 4:00 PM, atnaujinta Mar 1, 2022, 4:09 PM

Antradienio vakarą

Šventę Laužikai organizuoja antradienį, kovo 1-osios, vakarą, 17 val. 30 min., prie Beinaičių bendruomenės centro pastato.

„Kviečiame visus kraštiečius pabūti kartu, pasidžiaugti bendravimu. Čia vyks mįslių šarada, blynų varžytuvės, gražiausios kaukės rinkimai.

Tiesiog pasibūsime, pabendrausime, pasveikinsime vienas kitą.

Reikėtų nepamiršti ir vaišių – virsime sriubą, kuria bus vaišinami visi norintys. Tik nusprendėme, kad plastikinių indų nenaudosime, gyventojams reikėtų atsinešti savus indus ir taip prisidėti prie aplinkos tausojimo“, – sakė Skirmantas.

Ir maži, ir dideli

Laužikai sako, kad į šventę kviečiami ir maži, ir dideli šio kaimo gyventojai. Svarbiausia – ateiti su gera nuotaika.

„Beinaičiai garsėja savo šventėmis visame Kėdainių rajone. Mes pamanėme, kad dar viena kaimo šventė tikrai nepamaišys.

Čia gyvena tikrai daug žmonių, tad jei bent kažkiek jų ateis – būsime laimingi. Tiesiog būkime kaimyniški ir draugiški, nes juk viename kaime gyvename“, – dėstė naujakuriai.

Reikia bendrystės

Skirmantas ir Agnė kaime gyvena dviese, tiesa, jauna šeima augina šunelį. Naujakuriai labai aktyvūs gyventojai, dalyvauja visose kaimo šventėse, susibūrimuose.

„Mes suprantame, jog esame bendruomenė. O bendruomenė turi būti stipri, draugiška, vieninga. Turime vienas kitam padėti ir spręsti kartu kaimo problemas, kartu švęsti šventes. Kuo daugiau bendrausime – tuo mums visiems bus geriau.

Mes stengiamės dalyvauti visuose renginiuose, visuose susirinkimuose, stengiamės palaikyti savo kaimą, norime, kad ir žmonės palaikytų mus.

Tad kviečiame pasiimti gerą nuotaiką, kaukę, blynų, dubenėlį ir šaukštelį bei atvykti prie bendruomenės namų antradienio vakarą“, – kvietė Laužikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.