Po slapto žemės ūkio ministro vizito patikrinimai A. Banionio ūkyje sustojo Susidomėjo I. Šimonytė

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas 2021-ųjų pabaigoje apsilankė Kauno rajono ūkininko Audriaus Banionio ūkyje, sulaukusiame aplinkosaugininkų dėmesio, o vizitas ministro darbotvarkėje nebuvo deklaruotas.

Kęstutis Navickas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kęstutis Navickas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kęstutis Navickas, Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Navickas, Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Navickas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kęstutis Navickas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kęstutis Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas 2021-ųjų pabaigoje apsilankė Kauno rajono ūkininko Audriaus Banionio ūkyje, sulaukusiame aplinkosaugininkų dėmesio, o vizitas ministro darbotvarkėje nebuvo deklaruotas.<br>T.Bauro nuotr.
Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas 2021-ųjų pabaigoje apsilankė Kauno rajono ūkininko Audriaus Banionio ūkyje, sulaukusiame aplinkosaugininkų dėmesio, o vizitas ministro darbotvarkėje nebuvo deklaruotas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 17, 2022, 10:14 AM, atnaujinta Mar 17, 2022, 11:13 AM

Kartu su K. Navicku vyko tuometinis laikinasis Aplinkos apsaugos departamento (AAD) vadovas Raimondas Sakalauskas. LRT Tyrimų skyriaus duomenimis, apsilankymui tarpininkavo įtakingos interesų grupės, o ūkyje vykę patikrinimai netrukus po vizito sustojo.

Stabdyti aplinkosaugininkus ir tirti jų sprendimus ŽŪM ir AAD ėmėsi po to, kai praėjusių metų pabaigoje pas A. Banionį apsilankė šių institucijų vadovai. LRT Tyrimų skyrius turi patvirtinimą, kad prie šio vizito prisidėjo įtakingų interesų grupių atstovai.

Pats K. Navickas tvirtino, esą pas A. Banionį jų „niekas nekvietė“. „Mes to skundo pagrindu (važiavome – Red.), skundas buvo prieš tai“, – sakė jis.

Klausiamas, ar vizitas pas ūkininką, vykstant tyrimui dėl jo galimų aplinkosauginių pažeidimų, negali būti vertinamas kaip spaudimas tikrintojams, K. Navickas atsakė neturėjęs informacijos „ar vyko tuo metu kažkoks tikrinimas“.

„Negaliu šito komentuoti, nes mes nekalbėjom apie konkrečias situacijas. Mes su ponu R. Sakalausku kalbėjomės ne ūkyje, o už ūkio ribų. Kaip tą situaciją spręsti. Tai ar buvo tyrimas, aš šitos informacijos nežinau“, – tvirtino ministras.

AAD duomenimis, nuo 2018 metų A. Banionio ūkis tikrintas 7 kartus. Nustatyti mėšlo, srutų, nuotekų tvarkymo, aplinkos oro užterštumo pažeidimai.

Premjerė pažadėjo toliau domėtis nedeklaruotu K. Navicko vizitu pas stambų ūkininką

Premjerė Ingrida Šimonytė sureagavo į tyrimą apie žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko vizitą pas stambų Kauno rajono ūkininką, po kurio ūkyje sustojo aplinkosaugininkų patikrinimai.

Anot premjerės, situacija nėra tokia paprasta ir ne visi ūkiui dėl taršos pareikšti skundai galimai buvo pagrįsti.

„Visų detalių kol kas nežinau, bet iš to, ką dabar žinau, galbūt galėčiau sakyti, kad nebūtinai visi priekaištai, kurie buvo ūkiui pareikšti, buvo pareikšti pagrįstai“, – Seime žurnalistams ketvirtadienį komentavo premjerė.

„Nesakau, kad visi buvo pareikšti nepagrįstai, bet atrodo, kad ne visi priekaištai buvo ir pagrįsti“, – teigė ji.

Kalbėdama apie K. Navicko vizitą ūkyje, kuris, LRT Tyrimų skyriaus duomenimis, nebuvo deklaruotas, I. Šimonytė pažymėjo, kad ūkininkų lankymas yra ministro darbo dalis.

„Ministro veiklą sprendžiant ūkininkų problemas vertinu kaip ministro darbą. Žinau, kad tokio pobūdžio ūkio dažnai yra įvairių nesutarimų su bendruomenėmis priežastis – tiek dėl kvapų, tiek dėl kažkokių kitų aplinkybių“, – sakė premjerė.

„Nesakau, kad viskas yra gerai, bet iš to, ką dabar žinau, tikrai žinau, kad galbūt ne viskas yra taip paprasta“, – pabrėžė I. Šimonytė.

Premjerė pažadėjo situacija domėtis toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti