Prancūzijoje dėl paukščių gripo protrūkių sunaikinta apie 10 mln. naminių paukščių

Prancūzijoje nuo lapkričio mėnesio buvo paskersta apie 10 mln. ančių, vištų ir kitų naminių paukščių, kilus vienam iš didžiausių paukščių gripo protrūkių per pastaruosius kelerius metus, pranešė Žemės ūkio ministerija.

Prancūzijoje nuo lapkričio mėnesio buvo paskersta apie 10 mln. ančių, vištų ir kitų naminių paukščių, kilus vienam iš didžiausių paukščių gripo protrūkių per pastaruosius kelerius metus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prancūzijoje nuo lapkričio mėnesio buvo paskersta apie 10 mln. ančių, vištų ir kitų naminių paukščių, kilus vienam iš didžiausių paukščių gripo protrūkių per pastaruosius kelerius metus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP-BNS inf.

Mar 25, 2022, 12:31 PM, atnaujinta Mar 25, 2022, 12:33 PM

Nuo 2015 metų šalį užklupo kelios ligos epidemijos, tačiau jos daugiausia kildavo pietvakariuose, kur antys auginamos pelningai kepenėlių pašteto pramonei.

Visgi šią žiemą virusas išplito toliau į šiaurę palei vakarinę Atlanto vandenyno pakrantę iki Luaros regiono, o nuo vasario pabaigos sparčiai išplito ūkiuose Vandėjos, Atlanto Luaros bei Meino ir Luaros departamentuose.

Apie protrūkius buvo pranešta beveik 1 tūkst. vietų, įskaitant mažiausiai 450 Vendėje, kurią ministerija laiko strateginėmis, nes čia yra daug ūkių, auginančių vištas ir kitų rūšių paukščius tik veisimui.

Visgi regis, kad padėtis pietvakariuose „stabilizuojasi“, nurodė ministerija.

Dėl viruso buvo imtasi karantino priemonių, o ūkininkams vyriausybė kompensuoja nuostolius, kurie gali siekti milijonus eurų.

Šią žiemą virusas H5N1 buvo aptiktas 34 Europos šalyse. Ypač smarkiai nukentėjo Šiaurės Italija, todėl institucijos čia iki šiol sunaikino 18 mln. paukščių.

Pareigūnai teigia, kad valgant produktus, kurie galėjo būti pagaminti iš užsikrėtusių paukščių, pavojaus žmonėms nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.