Švieži vaisiai ir daržovės iš lietuviško ūkio parduotuves pasiekia ištisus metus

Pavasarį ima trūkti vitaminų? Tik ne tada, kai kasdien valgome šviežias daržoves. Šiuolaikines technologijas savo ūkiuose įdiegę Lietuvos ūkininkai užtikrina, kad lietuviškame prekybos tinkle gėrybių netrūktų ištisus metus. Šiuo metu išaugusi svogūnų laiškų paklausa signalizuoja, kad įsibėgėja šaltibarščių sezonas.

Šiuolaikines technologijas savo ūkiuose įdiegę Lietuvos ūkininkai užtikrina, kad lietuviškame prekybos tinkle gėrybių netrūktų ištisus metus.
Šiuolaikines technologijas savo ūkiuose įdiegę Lietuvos ūkininkai užtikrina, kad lietuviškame prekybos tinkle gėrybių netrūktų ištisus metus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2022, 12:22 PM, atnaujinta Apr 13, 2022, 12:24 PM

„Ilgalaikė partnerystė su Lietuvos ūkininkais užtikrina, kad mūsų parduotuvėse visada bus šviežių lietuviškų daržovių, vaisių, žalumynų. Užtikrintos partnerystės perspektyvos mūsų partnerius skatina diegti inovacijas, investuoti į naujus produktus, technologijas. Taip ūkiai sukuria aukštesnę pridėtinę vertę ir tampa konkurencingesni ne tik Lietuvos, bet ir Europos mastu, todėl kartu auga visa šalies ekonomika. Džiaugiamės, kad galime prie to prisidėti“, – pastebi Ernesta Dapkienė, „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Su lietuvišku prekybos centru bendradarbiaujantis Edvinas Klapatauskas iš Klaipėdos sako, kad į „Maximos“ parduotuves ištisus metus keliauja jo šeimos ūkyje auginami krapai, mėtos, petražolės, svogūnų laiškai, kalendros, rozmarinai, bazilikai, čiobreliai ir kiti žalumynai. Taip pat pirkėjai puikiai atsiliepia apie ūkyje užaugintas aitriąsias raudonas paprikas.

„Šviežutėliai, žali ir traškūs svogūnų laiškai yra populiariausias mūsų produktas. Pavasarį jų paklausa yra itin išaugusi, nes prasidėjo šaltibarščių sezonas, be to, šiais žalumynais gardinami ir kiti patiekalai“, – dalijasi bendrovei „Žalumos centras“ vadovaujantis E. Klapatauskas, pats labai mėgstantis tradicinę šaltą sriubą, kuriai svogūnų laiškai ir krapai suteikia nepakartojamą skonį.

Pasak augintojo, švieži prieskoniai ir žalumynai yra neatsiejama daugybės patiekalų dalis – nuo salotų iki desertų. „Neseniai aptikau cepelinų su varške ir šviežiomis mėtomis receptą. Mėta tradicinio patiekalo skoniui suteikia naujos spalvos ir aromato“, – dėsto E. Klapatauskas. Anot jo, tai įrodo, kad vitaminų turtingi švieži lietuviški žalumynai atveria galimybes eksperimentuoti virtuvėje visais metų laikais.

„Žalumos centro“ ūkyje gėrybės auginamos ir šiltnamiuose, ir lauke. Laiškus aktyviai leidžiantys svogūnai šiuo metu yra tikrieji šiltnamių karaliai – užima apie 800 kvadratinių metrų plotą. Svogūnų laiškai čia auginami be jokių trąšų – daržovės tiesiog sodinamos į kasmet keičiamą žemę. Kadangi laiškai stiebiasi gana sparčiai, ūkio darbuotojams tenka kasdien prižiūrėti, kad jie neperaugtų.

Pasak ūkininko, kad svogūnų laiškai augtų gražūs bei kokybiški, reikia pakankamai šilumos, drėgmės ir šviesos. Kai šie elementai suderinti ir subalansuoti, derlių iš šiltnamio galima imti, net kai lauke žiemą spaudžia 30 laipsnių speigas.

O šiuo metu klaipėdiečių ūkyje jau verda pavasario darbai. Įvairius žalumynus, taip pat aguročius, patisonus šeima augina 15 hektarų plote.

„Su „Maxima“ bendradarbiaujame jau daugiau negu dvidešimt metų. Būtent lietuviška partnerystė ir buvo viso mūsų verslo pradžia. Dirbdami kartu galime geriau suprasti rinką ir pirkėjų poreikius, kurie pastebimai keičiasi – plinta sveikas gyvenimo būdas, žmonės valgo vis daugiau šviežių žalumynų ir daržovių – mūsų produktų paklausa per dešimtmetį pastebimai pakilo“, – sako „Žalumos centro“ vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.