Tvenkinių akvakultūros įmonės kviečiamos kreiptis paramos

Nuo gegužės 17 d. iki rugpjūčio 29 d. Nacionalinėje mokėjimo agentūroje (NMA) priimamos paraiškos pagal Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2014–2020 metų veiksmų programos antrojo Sąjungos prioriteto „Aplinkosaugos požiūriu tvarios, efektyviai išteklius naudojančios, inovacinės, konkurencingos ir žiniomis grindžiamos akvakultūros skatinimas“ priemonę „Aplinkosaugos funkcijas atliekanti akvakultūra“.

Priemonės tikslas – akvakultūros, kuria užtikrinama aukšto lygio aplinkosauga ir gyvūnų sveikata bei jų gerovė ir visuomenės sveikata bei sauga, skatinimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Priemonės tikslas – akvakultūros, kuria užtikrinama aukšto lygio aplinkosauga ir gyvūnų sveikata bei jų gerovė ir visuomenės sveikata bei sauga, skatinimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-29 12:44, atnaujinta 2022-04-29 12:47

Priemonės tikslas – akvakultūros, kuria užtikrinama aukšto lygio aplinkosauga ir gyvūnų sveikata bei jų gerovė ir visuomenės sveikata bei sauga, skatinimas.

Paramos paraišką gali teikti tvenkinių akvakultūros įmonės. Pareiškėjas ar pareiškėjo įgaliotas asmuo turi būti ne jaunesnis kaip 18 metų amžiaus.

Remiamos šios veiklos:

akvakultūros metodai, kurie suderinti su specialiais aplinkosaugos poreikiais, ir metodai, kuriems taikomi specialūs tvarkymo reikalavimai dėl „Natura 2000“ teritorijų nustatymo pagal 1992 m. gegužės 21 d. Tarybos direktyvą 92/43/EEB dėl natūralių buveinių ir laukinės faunos bei floros apsaugos ir 2009 m. lapkričio 30 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą 2009/147/EB dėl laukinių paukščių apsaugos;

akvakultūros veikla, kuri susijusi su aplinkos, biologinės įvairovės išsaugojimu ir gerinimu, taip pat kraštovaizdžio ir tradicinių akvakultūros zonų elementų tvarkymu. Specialieji reikalavimai

Specialieji tinkamumo kriterijai paramai gauti:

pareiškėjas įtrauktas į Lietuvos Respublikos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos tvarkomą Valstybinės veterinarinės kontrolės subjektų, išskyrus maisto tvarkymo subjektus, sąrašą kaip vandens gyvūnų laikymo įmonė ir jam suteiktas veterinarinio patvirtinimo numeris;

pareiškėjo ataskaitiniais metais įveistų ir valstybės įmonei Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui (ŽŪIKVC) deklaruotų akvakultūros tvenkinių plotas yra ne mažesnis kaip 100 ha; pareiškėjas įsipareigoja ne trumpiau kaip penkerius metus vykdyti vandens aplinkosaugos reikalavimus, kurie yra griežtesni nei reikalavimai, privalomi taikant tik Europos Sąjungos ir nacionalinės teisės aktus, t. y. gamtotvarkos planą;

pareiškėjas kartu su paramos paraiška turi pateikti akvakultūros ūkio gamtotvarkos planą, parengtą ne mažiau kaip 5 metų laikotarpiui;

pareiškėjo įmonė įregistruota ne mažiau kaip prieš 2 metus iki paramos paraiškos pateikimo dienos, o prekinė produkcija iš tvenkinių akvakultūros sudaro ne mažiau kaip 10 t per ataskaitinius metus arba 12 mėn. iki paraiškos pateikimo dienos.

Šiam paraiškų rinkimo etapui skiriama 184 000 Eur paramos lėšų.

Didžiausia galima paramos suma vienam pareiškėjui per visą 2021–2022 metų laikotarpį apskaičiuojama pagal formulę Y = m × (110 Eur × ha1 + 60 Eur × ha2), kur:

Y – didžiausia galima paramos suma pagal priemonę vienam pareiškėjui, Eur;

m – gamtotvarkos plano įgyvendinimo metų, už kuriuos skiriama parama, skaičius;

ha1 – pareiškėjo pasirinktais metais (pasirenkami vieni iš trejų metų, buvusių prieš paramos paraiškos pateikimo metus) Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui deklaruotas įveistų akvakultūros tvenkinių plotas, ha;

ha2 – kartu su paramos paraiška pateiktuose dokumentuose pagrįstas akvakultūros tvenkinių, kurie patenka į „Natura 2000“ teritoriją, plotas, ha.

Vienam paramos gavėjui skiriama paramos suma per metus negali sudaryti daugiau kaip 50 proc. paramos gavėjo ataskaitinių metų akvakultūros veiklos pajamų.

Paramos paraiškos kartu su paramos paraiškomis pateikiamais dokumentais NMA teikiamos pasirašytos kvalifikuotu elektroniniu parašu, siunčiant jas elektroniniu paštu dokumentai@nma.lt, ir išsiunčiamos ne vėliau kaip iki kvietimo teikti paramos paraiškas paskutinės dienos 24 valandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.