Valstybinės žemės naudotojai turi suklusti

Žemdirbiai pasėlių deklaravimo metu gali deklaruoti tik tuos valstybinės žemės plotus, kuriuos teisėtai naudoja ar valdo.

Žemdirbiai pasėlių deklaravimo metu gali deklaruoti tik tuos valstybinės žemės plotus, kuriuos teisėtai naudoja ar valdo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žemdirbiai pasėlių deklaravimo metu gali deklaruoti tik tuos valstybinės žemės plotus, kuriuos teisėtai naudoja ar valdo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro (ŽŪIKVC) inf.

May 13, 2022, 3:58 PM, atnaujinta May 13, 2022, 4:01 PM

Įbraižytiems deklaruojamiems plotams patenkant į Paraiškų priėmimo informacinės sistemos (PPIS) elektroninio žemėlapio sluoksnius „Valstybinė žemė“ (VŽ) ir (arba) „Laisva valstybinė žemė“ (LŽ), tos žemės naudojimo ar valdymo dokumentai turi būti įregistruoti Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir kaimo verslo registre (Valdų registras) iki paraiškos patvirtinimo ir (ar) keitimo momento.

Visi galiojantys Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos (NŽT) teritorinių skyrių vedėjų įsakymų dėl leidimo laikinai naudotis valstybine žeme duomenys (trumpalaikė nuoma) prieš pasėlių deklaravimą buvo automatiškai integruoti į Valdų registrą ir periodiškai atnaujinami.

Siekdami išvengti atvejų, kai pasėlių deklaravimo metu nustatoma, kad NŽT teritorinių skyrių vedėjų įsakymai dėl leidimo laikinai naudotis valstybine žeme negalioja, taip pat išvengti galimų netikslumų ir klaidų bei užtikrinti sklandesnį paraiškų priėmimą, raginame prisijungti prie PPIS ir patikrinti, ar laukams, įbraižytiems valstybinės žemės sluoksniuose, turimi visi galiojantys valstybinės žemės naudojimo ar valdymo dokumentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.