Šilauogių ūkių daugėja, jų plotai plečiasi

Uogų uoga vadinamų šilauogių plotai Alytaus rajone užima ne vieną hektarą. Pasodinus sodinukus tenka laukti ne vienerius metus, kol derlius bus toks, kokio tikimasi.

Alytaus rajono Miroslavo seniūnijos Zizėnų kaime šias vertingas uogas sėkmingai augina Gintarė ir Virgius Navagruckai. Uogyną aplankė savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.
Alytaus rajono Miroslavo seniūnijos Zizėnų kaime šias vertingas uogas sėkmingai augina Gintarė ir Virgius Navagruckai. Uogyną aplankė savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.
Daugiau nuotraukų (1)

dzukijostv.lt

Sep 2, 2022, 12:34 PM

Įkūrę UAB „Šilo uoga,“ Alytaus rajono Miroslavo seniūnijos Zizėnų kaime šias vertingas uogas sėkmingai augina Gintarė ir Virgius Navagruckai. Uogyną aplankė savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Navagruckai papasakojo merui, kad pirmąsias šilauogių plantacijas jie pasodino tėvų žemėje, o per 10 metų uogynas išsiplėtė nuo 6 iki 13 hektarų.

Uogos parduodamos Lietuvoje – tiek pavieniams pirkėjams, tiek ir prekybos centrams. Bendrovėje šiuo metu yra 5 darbuotojai, uogoms skinti žmonių samdoma papildomai.

Virgis Navagruckas pasidžiaugė, kad šiemet šilauogių derlius geras. Pirmąsias uogas skynė liepos pabaigoje, ir uogų bus dar iki rugsėjo vidurio.

„Pačių uogų gal mažiau, bet jos labai didelės, todėl derlius geras, mes patenkinti. Nuskynus uogas, darbai nesibaigs – ruošime plantacijas žiemai, genėsime uogakrūmius, ravėsime. O pavasarį vėl planuojame plėstis, gal apie 5 hektarus“, – sakė V. Navagruckas.

Meras A. Vrubliauskas padėkojo „Šilo uogos“ direktoriui V. Navagruckui už sėkmingą žemės ūkio veiklą, sukurtas darbo vietas, įteikė savivaldybės vėliavą.

„Sėkmingi ūkininkai man visada kelia pasididžiavimą. Kai jauni žmonės sugrįžta į tėvų žemę ir ją dirba – ir sėkmingai dirba, tai labai smagu ir sveikintina. Žinoma, reikia nemažai padirbėti, kad turėtum gerą rezultatą, nes savaime niekas neauga, reikia ne tik investicijų, bet ir žinių. Savivaldybė teikia finansinę paramą ūkininkams ir verslininkams. Tad kviečiu ja naudotis“, – sakė savivaldybės vadovas A. Vrubliauskas.

Savivaldybės paramą įsikūrimo pradžioje yra gavusi ir UAB „Šilo uoga“. Šiemet žemės ūkio projektams jau paskirstyta 63 280 eurų. Finansavimas gali būti skirtas įvairioms veikloms: mokymuisi, projektų įgyvendinimui, ūkių modernizavimui, reklamai, dalyvavimui parodose ir kitoms.

Ūkininkai, turintys ir verslininko statusą, t. y., įkūrę uždarąją akcinę bendrovę, mažąją bendriją, dirbantys pagal verslo pažymą ar vykdantys individualią veiklą, gali teikti prašymą paramai iš savivaldybės Smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo programos.

Šiemet smulkaus ir vidutinio verslo rėmimui savivaldybės biudžete numatyta 100 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.