Kaimo reikalų komitetas pritarė įvairesnių pluoštinių kanapių veislių auginimui Lietuvoje

Trečiadienį Seimo Kaimo reikalų komitetas pritarė patobulintam Pluoštinių kanapių įstatymo pakeitimo ir papildymo įstatymo projektui, kuriuo siūloma išplėsti pluoštinių kanapių auginimą Lietuvoje.

Seimo Kaimo reikalų komitetas pritarė patobulintam Pluoštinių kanapių įstatymo pakeitimo ir papildymo įstatymo projektui, kuriuo siūloma išplėsti pluoštinių kanapių auginimą Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Seimo Kaimo reikalų komitetas pritarė patobulintam Pluoštinių kanapių įstatymo pakeitimo ir papildymo įstatymo projektui, kuriuo siūloma išplėsti pluoštinių kanapių auginimą Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2022, 2:39 PM, atnaujinta Nov 23, 2022, 2:41 PM

Projekte numatyta, kad nuo 2023 m. sausio 1 d. būtų leidžiama auginti pluoštinių kanapių veisles, kuriose tetrahidrokanabinolio (THC) kiekis sudaro ne daugiau kaip 0,3 proc. (šiuo metu leidžiama ne daugiau 0,2 proc.), leidžiama pluoštines kanapes auginti kaip tarpinius pasėlius.

Taip pat numatoma leisti mokslinių tyrimų institutams, mokslo ir studijų institucijoms uždaruose gruntuose pluoštines kanapes auginti ne vien tik selekcijos tikslais, bet ir kitais moksliniais eksperimentiniais tikslais.

Projektu nustatomos poveikio priemonės už pluoštinių kanapių gaminių gamybos, kurios metu susidaro pluoštinių kanapių tarpiniai produktai, kuriuose THC kiekis viršija leidžiamą 0,2 procento ribą, ir tiekimo rinkai reikalavimų pažeidimus.

Kokios pluoštinių kanapių veislės bus leidžiamos papildomai auginti priėmus šį įstatymą, bus skelbiama Europos Sąjungos Bendrajame žemės ūkio augalų rūšių veislių kataloge ir Nacionaliniame augalų veislių sąraše.

Šiam projektui dar turės pritarti Seimas 2022 m. gruodžio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.