Kailinių žvėrelių fermas uždrausti siekiantis nutarimas – finišo tiesiojoje

Žemės ūkio ministerija, kurią Vyriausybė įpareigojo pateikti išvadas dėl kailinių žvėrelių fermų Lietuvoje ateities, pagaliau sulaukė paskutinių pastabų iš visų susijusių institucijų. Vyriausybė šį klausimą planuoja svarstyti kitą trečiadienį.

Atsižvelgus į galimai nepalankias ekonomines bei socialines nuostatų įgyvendinimo pasekmes, buvo priimtas sprendimas atlikti ir kailinės žvėrininkystės uždraudimo Lietuvoje kompleksinį poveikio vertinimą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Atsižvelgus į galimai nepalankias ekonomines bei socialines nuostatų įgyvendinimo pasekmes, buvo priimtas sprendimas atlikti ir kailinės žvėrininkystės uždraudimo Lietuvoje kompleksinį poveikio vertinimą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2023, 12:20 PM

Pateikti suderintus straipsnių pakeitimus ir Vyriausybės nutarimo projektus dėl Gyvūnų gerovės ir apsaugos bei laukinės gyvūnijos įstatymų buvo pavesta Žemės ūkio ministerijai, Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai bei Aplinkos ministerijai.

Įvertinusi susijusių institucijų siūlymus ir pastabas, Žemės ūkio ministerija buvo parengusi kelis variantus.

Atsižvelgus į galimai nepalankias ekonomines bei socialines nuostatų įgyvendinimo pasekmes, buvo priimtas sprendimas atlikti ir kailinės žvėrininkystės uždraudimo Lietuvoje kompleksinį poveikio vertinimą.

Ekspertai analizavo, kokį poveikį kailių fermų verslo draudimas turės Lietuvos importo ir eksporto balansui, kiek pajamų praras valstybės biudžetas, kaip tai atsilieps darbo rinkai ir kt.

Atsižvelgusi į vertinimo ataskaitos rezultatus, Žemės ūkio ministerija parengė ir pateikė patikslintą Vyriausybės nutarimo projektą. Tačiau nutarimo projektą vėl teko derinti su suinteresuotomis institucijomis bei Vyriausybės kanceliarija.

Po šių diskusijų 2023 m. pradžioje nutarimo projektas buvo pakeistas ir pateiktas visuomenės, Aplinkos, Finansų, Teisingumo, Ekonomikos ir inovacijų bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoms.

Po šių galutinių svarstymų projektas, planuojama, jau bus kito trečiadienio Vyriausybės darbotvarkėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.