Pristatyti žemės valdymo ir naudojimo pertvarkos antrojo etapo pasiūlymai

Aplinkos ministerijoje socialiniams partneriams pristatyti pasiūlymai, kaip bus įgyvendinami žemės valdymo ir naudojimo pertvarkos antrojo etapo tikslai. Preliminariai planuojama keisti Žemės įstatymą ir kitus lydinčiuosius 16 teisės aktų.

Aplinkos ministerijoje socialiniams partneriams pristatyti pasiūlymai, kaip bus įgyvendinami žemės valdymo ir naudojimo pertvarkos antrojo etapo tikslai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aplinkos ministerijoje socialiniams partneriams pristatyti pasiūlymai, kaip bus įgyvendinami žemės valdymo ir naudojimo pertvarkos antrojo etapo tikslai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2023, 3:50 PM, atnaujinta Feb 17, 2023, 3:55 PM

Įstatymų paketas apima šias sritis: patikėjimo teisės turinio išplėtimo patikėtiniams, žemės naudojimo valstybinės kontrolės, servitutų nustatymo, valstybinės žemės nuomos, atlyginimo už galimybę statyti ar rekonstruoti statinius valstybinėje žemėje, žemės ir statinių paėmimo visuomenės poreikiams, piliečių nuosavybės teisių atkūrimo.

Kartu numatomos žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų keitimo galimybės, tikslinama prašymų ir skundų nagrinėjimo žemėtvarkos srityje tvarka.

Įstatymų pakeitimai taip pat numato, kaip specialiojo teritorijų planavimo žemėtvarkos dokumentų valstybinės priežiūros funkcijos bus perduodamos Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai, pažymima pranešime.

Planuojami pakeitimai parengti atsižvelgus į Aplinkos ministerijos sudarytos darbo grupės, kuri jungė apie 30 politiką formuojančių ir įgyvendinančių institucijų, profesinių sąjungų, reguliuojamo sektoriaus, socialinių partnerių atstovų, pasiūlymus.

Primenama, kad Seimas 2022 m. birželį priėmė Žemės įstatymo pakeitimus, kuriais nuo 2023 m. sausio 4 d. Aplinkos ministerijai perduotas žemės valdymo ir naudojimo, geodezijos, kartografijos politikos formavimas, jai pavaldžia tapo ir Nacionalinė žemės tarnyba.

Parengtas įstatymų pakeitimų projektų paketas vasario mėnesį bus pateiktas derinimui su suinteresuotomis institucijomis. Po derinimo patikslintų teisės aktų projektus balandį numatoma teikti Vyriausybei, o gegužę Seimui.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.