Jaunuosius ūkininkus ragina suskubti: kvies teikti paraiškas

Nuo gegužės 2 d. šalies jaunieji ūkininkai bus kviečiami teikti paraiškas pagal Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros intervencinę priemonę „Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas“. Paraiškų teikimo laikotarpis truks du mėnesius – iki birželio 30 d.

Pagal priemonę remiama jaunųjų ūkininkų vykdoma veikla – žemės ūkio produktų pirminė gamyba bei žemės ūkio valdoje pagamintų ir (arba) išaugintų žemės ūkio produktų perdirbimas, įskaitant pirminį perdirbimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pagal priemonę remiama jaunųjų ūkininkų vykdoma veikla – žemės ūkio produktų pirminė gamyba bei žemės ūkio valdoje pagamintų ir (arba) išaugintų žemės ūkio produktų perdirbimas, įskaitant pirminį perdirbimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2023, 5:35 PM, atnaujinta Apr 17, 2023, 5:38 PM

Pagal priemonę remiama jaunųjų ūkininkų vykdoma veikla – žemės ūkio produktų pirminė gamyba bei žemės ūkio valdoje pagamintų ir (arba) išaugintų žemės ūkio produktų perdirbimas, įskaitant pirminį perdirbimą.

Naujai patvirtintose įgyvendinimo taisyklėse numatyta, kad į paramą jauniesiems ūkininkams gali pretenduoti ne tik fiziniai, bet ir juridiniai asmenys, atitinkantys numatytus reikalavimus.

Pareiškėjas taip pat tinkamas gauti paramą, jei jo ūkis ir valda paraiškos pateikimo metu įregistruoti ne anksčiau kaip prieš 24 mėnesius iki paraiškos pateikimo. Taip pat svarbu, kad teikiant paraišką valdos ekonominis dydis (VED) būtų ne didesnis kaip 70 000 Eur per metus, o VED potencialas – ne mažesnis kaip 12 tūkst. eurų ir ne didesnis kaip 70 tūkst. eurų per metus.

Informuojama, kad neliko nuostatos, jog pareiškėjas tinkamas gauti paramą, jei jis, kaip ūkio ir (arba) valdos valdytojas, nebuvo ir nėra pateikęs paraiškos tiesioginėms išmokoms gauti.

Parama jauniesiems ūkininkams (juridiniams asmenims) galės būti teikiama dviem būdais – teikiamos dotacijos (vienkartinės išmokos) ir (arba) lengvatinės paskolos.

Šiuo paraiškų rinkimo etapu dotacijoms skirta 15 mln. eurų paramos lėšų, lengvatinėms paskoloms – 19,94 mln. eurų paramos lėšų.

Didžiausias vienkartinės išmokos dydis vienam jos gavėjui – 60 tūkst. eurų, o didžiausia paskolos suma – 100 tūkst. eurų. Bendra dotacijos ir lengvatinės paskolos suma – 100 tūkst. eurų.

Vienam pareiškėjui gali būti skirta tik viena dotacija ir viena lengvatinė paskola. Tiek dotacija, tiek lengvatinė paskola skirta kompensuoti 100 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Paraiškų vertinimas pagal atrankos kriterijus bus taikomas tik toms paraiškoms, kuriose prašoma vienkartinės išmokos arba dotacijos ir (arba) lengvatinės paskolos.

Dokumentai bus priimami tik elektroniniu būdu, naudojantis Žemės ūkio ministerijos informacine sistema (ŽŪMIS).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.