Linkėjimai iš kaimo: kaimiška, natūralu, kokybiška

Nesibaigiančiu medaus mėnesiu prekybos tinklo „Maxima“ ir žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“ bendradarbiavimą vadina kooperatyvo vadovas Mindaugas Maciulevičius. Jau daugiau kaip 10 metai didžiosiose „Maximose“ įsikūrusiuose skyriuose „Linkėjimai iš kaimo“ daugiau kaip 120 kaimiškų, natūralių, sveikesnių maisto produktų siūlo per 40 ūkininkų ir smulkiųjų gamintojų iš visos Lietuvos, susivienijusių po kooperatyvo vėliava.

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 7, 2019, 8:37 AM, atnaujinta Oct 7, 2019, 8:42 AM

Kaip prekybos tinklas „Maxima“ bendradarbiauja su smulkiasiais Lietuvos ūkiais teiraujamės „Maximos“ komercijos vadovės Vilmos Drulienės.

Šiuo metu prekybos tinklas dirba su daugiau nei šimtu Lietuvos ūkininkų, tarp kurių esama ir didelių, ir smulkių šeimos ūkių. Itin džiugina matyti, kaip nedideli šeimos ūkiai ir smulkūs gamintojai, kurie iki šiol savo užauginto derliaus gėrybes ir pačių pagamintus produktus pardavinėję tik lokaliai, pamažu pereina ir į didžiąją prekybos rinką.

Ieškome būdų, kaip padėti ūkininkams parduoti daugiau savo pagamintos produkcijos, o pirkėjams – ekologiškus ir pamėgtus lietuviškus produktus įsigyti ne tik turguose, bet ir bet kada – patogiu sau laiku – užsukus į šalia namų esantį prekybos centrą.

Mūsų parduotuvėse kasdien apsilanko per pusę milijono pirkėjų, todėl geriau nei bet kitas pažįstame reiklių ir nuolat besikeičiančių šiandienos Lietuvos pirkėjų norus ir skonius. Bendradarbiaudami su ūkininkais ir Lietuvos gamintojais, dalijamės savo žiniomis ir patirtimi, drauge ieškodami sprendimų, kaip patenkinti nūdienos vartotojų poreikius.

Tiek mums, tiek ir ūkiams ši partnerystė leidžia augti ir stiprėti, o rezultate – plačiu lietuviškų prekių asortimentu džiaugiasi pirkėjas. Atsakingai žiūrime į bendradarbiavimą su ūkininkais ir Lietuvos gamintojais, todėl ir toliau stengsimės lietuviškų produktų gamintojams sudaryti kuo didesnes galimybes savo produkciją realizuoti mūsų tinklo parduotuvėse.

Kokie gi tie „Linkėjimai iš kaimo“, ką jie siūlo pirkėjams?

Skyreliai „Linkėjimai iš kaimo“ yra labai gražios ir ilgametės partnerystės su Lietuvos ūkininkais pavyzdys. Jie yra tapę neatskiriama „Maximos“ dalimi, kurią vertina pirkėjai. Mūsų klientai jau žino, kad apsilankę didesnėse „Maximos“ parduotuvėse, kur yra specializuoti „Linkėjimai iš kaimo“ skyriai, išskirtinai gali rasti kaimiškus, pagal senovines lietuviškas receptūras, dažniausiai – rankomis, pagamintus maisto produktus.

Šiandien „Linkėjimai iš kaimo“ skyriaus asortimentą sudaro šviežios lietuviškos daržovės, vaisiai ir uogos, mėsos gaminiai, įvairūs pieno produktai, kiaušiniai, skirtingų rūšių duona, sausainiai, pyragai ir kiti kepiniai, vaisių ir daržovių sultys, aliejus, medus, įvairios valgomos augalų sėklos ir kiti maisto produktai. Tarp perkamiausių prekių: juoda kaimiška duona, plikyti riestainiai ir įvairūs tradiciniai lietuviški sausainiai, varškė ir sūriai, kiaulienos šaltiena ir rūkyti mėsos gaminiai.

Daugybė skyriuose „Linkėjimai iš kaimo“ parduodamų gaminių turi tautinio paveldo sertifikatus, o ne maža jų dalis – apdovanoti „AgroBalt“ medaliais, kurie laikomi lietuviškaisiais „Oskarais“ šalies ūkininkams. Nemaža dalis produktų yra žymimi ženklu „Kokybė“, kuris reiškia, kad tie vaisiai ar daržovės yra užauginti naudojant mažiau trąšų, augalų apsaugos priemonių, yra aukštos kokybės ir sveikesni negu auginami įprastai. Ar pirkėjai vertina tokią kokybę, ar ieško būtent tokių produktų?

Vietos produkcija visada buvo populiari ir yra paklausi tarp pirkėjų, o šiandien, kai vis dažniau žmonės prioritetą teikia sveikiems ir ekologiškiems produktams, specializuotame skyriuje „Linkėjimai iš kaimo“ pristatoma ūkininkų produkcija yra kaip niekad paklausi. Aukštą produktų kokybę rodantį ženklą „Kokybė“ pažįsta vis daugiau mūsų klientų. Jie supranta, kad tai nėra vien žodinis patikinimas, kad produktas „labai geras, išaugintas be chemijos“. Ženklu „Kokybė“ gali būti žymimi tik sertifikuoti produktai, kurių kokybė yra garantuota.

Nacionalinės kokybės produktai sertifikuojami pagal Nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintų produktų pripažinimo taisykles, patvirtintas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2007 m. lapkričio 29 d. įsakymu Nr. 3D-524 „Dėl Nacionalinės žemės ūkio ir maisto produktų kokybės sistemos“.

Kokius skyrių „Linkėjimai iš kaimo“ produkcijos pardavimų pokyčius matote? Kokie produktai labiausiai populiarėja?

Pirmąjį 2019 m. pusmetį skyrelių „Linkėjimai iš kaimo“ prekių pardavimai yra išaugę beveik penktadaliu, lyginant su 2018 m. atitinkamų laikotarpiu. Labiausiai auga saldžiosios bakalėjos, pieno produktų, rūkytų mėsos gaminių, konditerijos paklausa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.