„DOJUS agro“ tvirtina savo pozicijas miško technikos rinkoje

Žemės ūkio technikos pirkėjams gerai žinoma bendrovė „DOJUS agro“ vis geriau matoma miško technikos rinkoje. Pirmuosius žingsnius į šį sektorių ji žengė dar 2007 metais, o reikšmingo proveržio tikimasi pasirašius sutartį su vienu didžiausių pasaulio miško technikos gamintoju  „Komatsu Forest“ iš Švedijos. 

 „DOJUS agro“ siūlo vieno didžiausių pasaulyje gamintojo „Komatsu“ miško techniką. <br> Nuotr. iš LR archyvo.
 „DOJUS agro“ siūlo vieno didžiausių pasaulyje gamintojo „Komatsu“ miško techniką. <br> Nuotr. iš LR archyvo.
 „Binderberger“ malkų skaldyklė.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
 „Binderberger“ malkų skaldyklė.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
 Estijoje gaminamos priekabos garsėja patvarumu.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
 Estijoje gaminamos priekabos garsėja patvarumu.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
 „DOJUS agro“ siūlo vieno didžiausių pasaulyje gamintojo „Komatsu“ miško techniką. <br> Nuotr. iš LR archyvo.
 „DOJUS agro“ siūlo vieno didžiausių pasaulyje gamintojo „Komatsu“ miško techniką. <br> Nuotr. iš LR archyvo.
 „DOJUS agro“ siūlo vieno didžiausių pasaulyje gamintojo „Komatsu“ miško techniką. <br> Nuotr. iš LR archyvo.
 „DOJUS agro“ siūlo vieno didžiausių pasaulyje gamintojo „Komatsu“ miško techniką. <br> Nuotr. iš LR archyvo.
 „DOJUS agro“ siūlo vieno didžiausių pasaulyje gamintojo „Komatsu“ miško techniką. <br> Nuotr. iš LR archyvo.
 „DOJUS agro“ siūlo vieno didžiausių pasaulyje gamintojo „Komatsu“ miško techniką. <br> Nuotr. iš LR archyvo.
 „Pezzolato“ medienos smulkintuvas.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
 „Pezzolato“ medienos smulkintuvas.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
Daugiau nuotraukų (7)

Algis Juraitis

2019-11-08 07:10, atnaujinta 2019-11-08 10:02

„DOJUS agro“ vyriausiasis pardavėjas-konsultantas, atsakingas už miško ir specializuotos technikos pardavimus Egidijus Šulcas prisiminė, kad įmonė veiklą šioje srityje pradėjo prieš 12 metų, kai tapo medienos smulkintuvų gamintojo „Pezzolato“ atstove Lietuvoje. 

Šie smulkintuvai labai greitai išpopuliarėjo Lietuvoje ir Baltarusijoje, mat „DOJUS agro“ aktyviai dirba kaimyninėje šalyje.   

„Pezzolato“ gamina tiek profesionalius medienos smulkintuvus, kurie gali būti montuojami ir ant savaeigės važiuoklės, tiek ir privačiam sektoriuj skirtus šakų bei medienos smulkintuvus.     

John Deere“ traktoriai tinka ir miškininkams

Bendrovė „DOJUS agro“ geriausiai yra žinomas kaip „Jonh Deere“ žemės ūkio technikos atstovė. 

„Šio gamintojo traktoriai yra tikri flagmanai, pasižymintys našumu, patikimumu ir inovacijomis. Jie universaliai gali būti pritaikomi ir darbui miškuose. Tiek privačiam, tiek valstybiniam miškų sektoriui pasiūlėme specialiai paruoštų traktorių“, - pasakojo „DOJUS agro“  vyriausiasis pardavėjas-konsultantas, atsakingas už miško ir specializuotos technikos pardavimus Egidijus Šulcas.        

Tokiems traktoriams uždedamos miško padangos, įrengiamas metalinis degalų bakas, kad jo nepramuštų kelmai ar kitos nelygiuose miško keliuose pasitaikančios kliūtys. 

Traktoriuose pastatoma apsukama sėdynė, taip pat montuojamos specialios apsaugos, skirtos apsaugoti kėbulą bei kabinoje dirbantį žmogų.

„John Deere“ traktoriai pasižymi patikima, tvirta konstrukcija, didele traukos galia“, - svarbiausius privalumus nurodė E.Šulcas. 

Priekabos stebina patvarumu

Pasak jo, „DOJUS agro“ nuosekliai pildė miško sektoriui reikalingų gaminių gamą ir joje atsirado Estijoje gaminamos priekabos miškininkams BMF. 

Apie priekabų patikimumą bei kokybę daug pasako aplinkybė, kad joms suteikiama 36 mėnesių garantija – tai labai daug šios srities technikai, kuriai tenka atlaikyti itin sudėtingas darbo sąlygas.

Su Estijos gamintoju dirbama trečius metus, per šį laiką parduota daugiau kaip 30 priekabų.

Vilniaus rajone veikianti Andžejaus Kovalevskio personalinė įmonė gamina biokurą. Ji buvo viena pirmųjų „DOJUS agro“ klientų, prieš porą metų įsigijusių BMF priekabą. Šiemet įmonė nupirko dar vieną. 

„Priekabomis susidomėjau dėl patrauklios jų kainos, o visą naudojimą laiką neturėjau priekaištų“, - tikino A.Kovalevskis. Jis neatmetė galimybės ateityje įsigyti ir miško darbams pritaikytą „John Deere“ traktorių. 

„Kainos ir kokybės santykis, ilga garantija ir kokybiškas popardaviminis aptarnavimas, kai iškilusius klausimus galima daugumą problemų išspręsti telefonu lėmė ir antros BMF priekabos pasirinkimą“, - kalbėjo A.Kovalevskis.

„DOJUS agro“ specializuotos technikos pardavimų vadovas Vidmantas Bagušis pastebėjo, kad klientai dažnai susiduria su darbo jėgos problema, todėl technika išsprendžia darbo jėgos trūkumą, optimizuoja darbą ir padidina našumą. 

„Atsižvelgdami į augančius klientų poreikius išplėtėme miško sektoriaus produktų gamą ir šiai dienai galime pasiūlyti malkų skaldyklių, biokuro giljotinų, frezų, miško priekabų, medienos smulkintuvų, taip pat  medvežių ir medkirčių“, - pasakojo vadovas. 

„Šiais metais pristatėme naujieną Lietuvos rinkoje – medkirtę, skirtą retinimo darbams „Nisula N5“. Suomiška medkirtė pasižymi itin mažomis degalų sąnaudomis, manevringumu, mažais gabaritais, sąlyginai nedideliu svoriu, kas leidžia tausoti miško paklotę dirbant darbus ir nedideliais priežiūros kaštais“, - privalumus vardino V. Bagušis. 

Jis džiaugėsi sėkmingomis demonstracijomis, kurios sutraukė didelį būrį susidomėjusių specialistų ir parodė, kad pavyko užpildyti trūkstamą rinkoje nišą. 

Garsus gamintojas pasirinko naują atstovą 

Didžiausia šių metų naujienų – „DOJUS agro“ tapo Švedijos miško technikos gamintojo „Komatsu Forest“ atstovu. Ši bendrovė pakliūna į didžiausių šios srities technikos tiekėjų trejetuką pasaulyje. 

„Kai „DOJUS agro“ tapo „Komatsu Forest“atstovu, klientai labai greitai pajuto pokyčius – stengiamės būti greitesni ir greičiau pasiekiami klientams, kai jiems iškyla konsultacijų ar pagalbos poreikis“, - tikino E.Šulcas. 

Pagrindinis „DOJUS agro“ atsarginių detalių sandėlis įsikūręs Kaune, jų taip pat galima užsisakyti penkiuose prekybos ir aptarnavimo centruose visoje Lietuvoje. Kitąmet planuojama įrengti šeštąjį centrą Plungėje. 

Atsarginės detalės – tai ne tik filtrai, alyvos ar kitos smulkios detalės. Sandėliuose galima įsigyti vikšrų, grandinių, grėbtuvų. 

„Sutartis su „Komatsu Forest“ – itin svarbi įmonei. Galime pasiūlyti klientams aukščiausio lygio technikos, kurios patikimas darbas naudotojui didžia dalimi lemia verslo sėkmę“, - kalbėjo E.Šulcas.  

Talkina išmanūs pagalbininkai

Sparčiai tobulėjant technologijoms „Komatsu Forest“ siūlo mašinų darbo optimizavimą nuotoliniu būdu. 

„MaxiFleet“ paslauga suteikia mašinų savininkams galimybę nuotoliniu būdu stebėti ir reguliuoti mašinos darbo parametrus, kontroliuoti darbo laiko panaudojimą, sekti aptarnavimo seką, išvengti galimų gedimų, matyti degalų sąnaudas, atnaujinti programinę įrangą, stebėti kirtimo galvos nustatymus ir kalibravimo istoriją. 

Pagamintos medienos kiekiai iš medkirtės perduodami į medvežę, taip optimizuojama medienos gamyba: operatorius tiksliai žino kur, kiek ir kokių sortimentų važiuoti pasikrauti, o savininkas planuoja produkcijos realizaciją. 

Visa mašinos informacija pasiekiama išmaniajame telefone, kompiuteryje, planšetėje. Tai yra tik keletas iš „MaxiFleet“ paslaugos teikiamų privalumų“, - pasakojo E. Šulcas. 

Pasak jo, užsakymų skaičius sparčiai didėja ir ypatingai didelio proveržio tikimasi kitąmet. „DOJUS agro“ vadovai net neabejoja, kad „Komatsu Forest“ medvežės kitais metais Lietuvoje pagal populiarumą pakils į pirmąją vietą.

Miško kirtimo darbais užsiimanti Varėnos bendrovė „Log Forest“ jau išbandė „Komatsu“ techniką ir per visą jos naudojimo laiką nepastebėjo trūkumų. 

„Tai seniai veikiantis gamintojas, siūlantis išbandytą, našią, ekonomišką techniką, kurią patogu ir nesudėtinga valdyti“, - kalbėjo bendrovės direktorius Mantas Lesniauskas. 

Pasak jo, svarbus argumentas pasirenkant reikalingą miško kirtimo įrangą buvo ir jos kaina. Šioje srityje „Komatsu“ technika puikiai išlaiko balansą tarp kainos ir kokybės.  

„Tik gerai galiu atsiliepti apie šią techniką, geresnio operatoriaus matomumo šiai dienai dar niekas nesugalvojo“, - apie „Komatsu 911“ medkirtės privalumus kalbėjo bendrovės „Log Forest“ operatorius Evaldas Lesniauskas, kuriam yra tekę išbandyti ir kitų gamintojų medkirtes. 

Jo skaičiavimais, per 12 darbo valandų sunaudojama 110 litrų degalų, o tai yra labai ekonomiška. 

Įkūrė specializuotą serviso padalinį

„Noriu pabrėžti, kad miško technikos priežiūrą atlieka atskiro „DOJUS agro“ padalinio specialistai, nes klientams kyla klausimų, ar miško technikos naudotojai sulauks tinkamos pagalbos pavasarinės sėjos ar derliaus nuėmimo metu“, - kalbėjo E.Šulcas. 

Pasak jo, būtent dėl šios priežasties buvo įkurtas atskiras padalinys, kurio darbuotojai specializuojasi prižiūrėti tik miško techniką, nuolat kelia kvalifikaciją.  

„Mūsų tikslas – kuo greičiau sureaguoti į klientui kylančias problemas“, - aiškino E.Šulcas. Pasak jo, „Komatsu Forest“ taip pat skiria labai didelį dėmesį klientų aptarnavimui. 

E.Šulcas priminė, kad „DOJUS agro“ siūlo ne tik naują, bet ir naudotą miškų ūkio techniką, kurią renkasi taupesni ar ES paramos negalintys gauti pirkėjai. 

Ši technika gabenama iš užsienio šalių ir būna nepriekaištingos būklės. „DOJUS agro“  darbuotojai gali atgabenti įrenginį pagal konkretų kliento pageidavimą, tačiau galima pasižvalgyti pirkinio ir bendrovės sandėlyje.

Miškuose įvyko svarbių pokyčių 

Vakstybinės miškų urėdijos direktoriaus pavaduotojas miškininkystei Vigantas Kraujalis tikino, kad šiuo metu Lietuvos miškuose naudojama tokia technika, kokią galima išvysti Švedijoje, Suomijoje ar kitose giliomis miškininkystės tradicijomis garsėjančiose šalyse.

„Operatorių kvalifikacija taip pat nieko nenusileidžia kolegoms iš užsienio šalių“, - pridūrė V.Kraujalis. 

Pasak jo, miško technikos inovacijų srityje pokyčiai nevyksta taip greitai, kaip informacinių technologijų srityje, mat darbo miške procesai iš esmės lieka nepakitę – medis nupjaunamas, supjaustomas ir sukraunamas.

„Didžiausia siekiamybė būtų išvengti darbuotojų dalyvavimo kertant medžius miške ir visus įrenginius valdyti per atstumą, tačiau tokia galimybė – turbūt tik artimiausių dešimtmečių tikslas“, - svarstė V.Kraujalis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.