Ūkininkai ir šiemet ties pagalbos ranką seniūnijoms

Kėdainių krašte jau ne vienerius metus nusistovėjo graži tradicija, kuomet į pagalbą seniūnijų seniūnams kimba ir vietos ūkininkai. „Rinkos aikštės“ kalbinti ūkininkai sakė, kad prisidėti prie kraštiečių gerovės jiems yra garbės reikalas.

Dažnai ūkininkų technika pagadina vietos kelius, patys ūkininkai su tuo sutinka ir atsakomybės nevengia.<br>D.Kuprijanovo nuotr.
Dažnai ūkininkų technika pagadina vietos kelius, patys ūkininkai su tuo sutinka ir atsakomybės nevengia.<br>D.Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Jan 31, 2020, 1:22 PM, atnaujinta Jan 31, 2020, 1:26 PM

Seniūnijoms – rūpestis

Kaimo kelius paprastai prižiūri vietos seniūnijos. Tiesa, tenka pripažinti, kad su seniūnijų turima technika atlikti visus darbus laiku nėra lengva, o kai kurios seniūnijos ir greiderio neturi.

Tad į pagalbą vietos seniūnams suskumba ir ūkininkai. Jie savo technika greideriuoja kelius, tvarko pakeles, atveža žvyrą, atlieka kitus darbus. Ir už tai ūkininkai neprašo nė cento, mat jie jaučia atsakomybę prieš savo kraštiečius.

Seniūnai sako, kad ūkininkai geranoriškai sutinka padėti, mat patys ir naudojasi vietos keliukais. Dažnai ūkininkų technika ir pagadina vietos kelius, patys ūkininkai su tuo sutinka ir atsakomybės nevengia.

Gyvena draugiškai

Pėdžių kaimo ūkininkas Rolandas Andrulis sakė, kad keliais rūpintis jam tenka jau ne vienerius metus. Ūkininkas sakė, kad gerą darbą dėl gyventojų gerovės atlikti tikrai nesudėtinga.

„Mes turime techniką ir padedame. Patys matome, kada jau reikia keliuką patvarkyt, pagreideriuot. Būna, kad ir seniūnas paskambina, būna, kad ir mes jam skambiname. Pasitariame bendrai ir dirbame darbus.

Kas kitas nudirbs, jei ne mes? Visi turime dirbti dėl seniūnijos gerovės“, – sakė R. Andrulis.

Prisidėti būtina

Kėdainių rajono ūkininkas Gediminas Sabulis šeimininkauja Saviečių bei aplinkiniuose kaimuose. Ūkininkas sako, kad ūkininkams prisidėti prie kelių priežiūros yra būtina.

„Jokia čia paslaptis, kad daugiausia keliukus pagadina sunkioji technika. Ją naudojame mes, ūkininkai. Reikia mums ir laukus tvarkyti, ir derlių nusiimti, ir jį parsivežti. Tad ir prisidėti tvarkant keliukus turime. Ir ne tik turime, bet ir prisidedame“, – kalbėjo ūkininkas G. Sabulis.

Padeda

Kėdainių rajono ūkininkas Valdas Songaila ne tik rūpinasi krašto keliais, bet ir prisideda prie Pelėdnagių seniūnijos aplinkos gerinimo.

„Seniūnijai padedame tiek, kiek galime. Tikrai mielai bendradarbiaujame. Būna, kad reikia technikos, būna, kad reikia kelią kokį paremontuot. Visko būna. Bendradarbiaujame, nes esame vieno krašto gyventojai“, – sakė ūkininkas V. Songaila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.