Uždarius nacionalinį transliuotoją, Graikijoje streiką paskelbė visi žurnalistai

Po netikėto vyriausybės Atėnuose sprendimo uždaryti valstybinį radiją ir televiziją (ERT) trečiadienio rytą visi Graikijos žurnalistai pradėjo streiką. Nė viena radijo ir televizijos stotis nuo 6.00 val. netransliuoja žinių. „Mes streikuosime tol, kol vyriausybė atšauks savo sprendimą“, - sakė Laikraščių redaktorių sąjungos (ESIEA) pirmininkas Dimitris Trimis. Dėl streiko ketvirtadienį Graikijoje nepasirodys laikraščiai.

Naktį į trečiadienį viena po kitos buvo išjungtos visos valstybinės TV programos.<br>AP
Naktį į trečiadienį viena po kitos buvo išjungtos visos valstybinės TV programos.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS, DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 12, 2013, 12:24 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:21 PM

Iš Graikijos valstybinės televizijos ir radijo atleisti žurnalistai atsisakė išeiti iš transliuotojo būstinės ir toliau transliuoja internete, o metus valdanti šalies vyriausybė, kuriai vadovauja konservatoriai, susidūrė su politine krize.

Uždarius visuomeninį transliuotoją ERT, valstybinės televizijos ir radijo signalai anksti trečiadienį buvo nutraukti, o 2,5 tūkst. transliuotojo darbuotojų buvo atleisti. Tokį sprendimą vyriausybė aiškino būtinybe mažinti „neįtikėtiną švaistymą“ šalyje, kur recesija tęsiasi jau šeštus metus.

Naktį į trečiadienį viena po kitos buvo išjungtos visos valstybinės TV programos. Sustabdytos ir visuomeninio radijo transliacijos. Prieš tai Graikijos finansų ministerija pareiškė, kad nacionalinis transliuotojas ERT nebeegzistuoja. Naujausiais profsąjungos duomenimis, tai reiškia, kad darbo netenka 2656 žmonės.

Anot vyriausybės, ateinančiais mėnesiais planuojama parengti koncepciją dėl naujo valstybinio transliuotojo, kuriame dirbtų 1000 žmonių. Pavyzdys esą būtų šiuolaikiniai Europos šalių transliuotojai.

Uždaryti valstybinį radiją ir televiziją Graikijos vyriausybė nusprendė visiškai netikėtai. „Bus nauja TV ir radijo institucija“, - per televiziją pareiškė vyriausybės atstovas Simos Kedikoglou.

Valstybinis radijas ir televizija yra klasikinis „neįtikėtino lėšų švaistymo“ pavyzdys, pabrėžė atstovas. Per metus nacionalinio transliuotojo išlaidos siekia 300 mln. eurų, jame dirba septynis kartu daugiau darbuotojų nei panašiose įstaigose kitur.

Tūkstančiai protestuotojų per naktį liko prie didžiulės ERT būstinės į šiaurę nuo Atėnų, o žurnalistai tęsė tiesiogines transliacijas, kurios buvo rodomos internete.

Žurnalistų profesinės sąjungos sušaukė 24 valandų streiką sustabdant privačių televizijų naujienų laidas, o vyriausybės koalicijos partneriai cento kairieji pareikalavo atšaukti sprendimą uždaryti ERT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.