Šventinės vakarienės Tel Avive temos - ir apie Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai, ir krepšinį

Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai startas paminėtas ir Tel Avive. Ta proga Izraelio Žydų Kongreso prezidento Vladimiro Sloutskerio namuose buvo surengta iškilminga vakarienė, kurioje dalyvavo Lietuvos ambasadorius Izraelyje Darius Degutis su žmona Nida, parlamentaras, Lietuvos žydų kultūros draugijos pirmininkas Emanuelis Zingeris, būrys aukštas pareigas užimančių Izraelio politikų, verslininkų, sportininkų, rašo „Jerusalem Post“.

Šventinės vakarienės akimirkos.<br>URM nuotr.
Šventinės vakarienės akimirkos.<br>URM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-05 14:59, atnaujinta 2018-03-04 21:58

Šventinės vakarienės metu ambasadorius D. Degutis ir E. Zingeris skaitė pranešimus, kuriuose akcentavo vis stiprėjančius valstybinius santykius tarp Lietuvos ir Izraelio.

D. Degučio žmona Nida pristatė savo knygą, kurioje sugulė gražiausi ir įdomiausi įspūdžiai apie gyvenimą Izraelyje.

Nors per susitikimą daugiausia buvo kalbama apie būsimą Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai, buvo aptariami geostrateginiai klausimai, bet netruko diskusijų ir apie Lietuvos ir Izraelio krepšinio rinktinių konkurenciją. Šių valstybių nacionalinių komandų laukia karštas ruduo - Europos čempionatas Slovėnijoje.

„Jerusalem Post“ priminė, kad šeštadienį, liepos 6-ąją, Lietuvoje bus švenčiama Valstybės diena, kuri šalies gyventojams ir svečiams pasiūlys daug renginių, o žmonėms, kurie prisidėjo prie Lietuvos įvaizdžio pasaulyje stiprinimo, prezidentė Dalia Grybauskaitė įteiks specialius prizus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.